Recorreguts teatralitzats pels carrers i la història d'Onda

Les visites teatralitzades d’Onda estan sent un èxit

Tourist Info Onda

Recorreguts teatralitzats pels carrers i la història d'Onda
13/08/2020 -

L’Ajuntament d’Onda, juntament amb l’Oficina de Turisme Municipal i a través d’una empresa externa, torna a convidar, un any més, a descobrir la història del municipi. Es tracta de visites gratuïtes i teatralitzades per dos actors, Halib-Manel i Catalina, que conten la història, anècdotes i curiositats d’Onda mitjançant un recorregut pel Castell de les Tres-centes Torres i el centre històric de la localitat, que va ser habitat segles arrere per ibers, grecs, romans i àrabs.

Aquestes activitats formen part del programa “Un estiu al Castell”, que ofereix una variada programació cultural centrada en el Castell de les Tres-centes Torres i el centre històric, que també està declarat Conjunt Històric artístic i Bé d’Interés Cultural, amb un aforament màxim limitat fins a les 400 persones. El programa inclou teatres, activitats infantils, actuacions de jazz i les tan sol·licitades visites teatralitzades.

L’inici del cicle va ser el passat 11 de juliol, amb les visites teatralitzades. Tenen una duració de dues hores i els actors, vestits amb robes medievals, dinamitzen, ofereixen diversió i cultura per a submergir als espectadors en la història del municipi. De fet, des de l’Ajuntament afirmen que la seua intenció és que tots els visitants i veïns i veïnes tinguen una activitat més que els permeta gaudir de la seua història i patrimoni, d’una forma molt didàctica i entretinguda.

Enfront de la gran demanda per part dels espectadors, especialment entre el públic familiar, l’Oficina de Turisme Municipal ha decidit ampliar de 20 a 30 les places, sense deixar de respectar i seguir les mesures de seguretat pertinents i els protocols preventius davant la COVID-19.

Després de l’inici amb la visita teatralitzada, el cicle va continuar el 12 de juliol, quan es va celebrar el teatre infantil “La Cassoleta” amb l’obra “Formigues”, el 17 de juliol es va representar l’obra de teatre “La leyenda del ajedrez”; el 18 de juliol la Big Band d’Onda va oferir un concert de “Jazz al castell”; i el 25 de juliol es va organitzar una visita teatralitzada.

El mes d’agost va tindre lloc la repetició del concert de “Jazz al castell”, el 8 d’agost es va desenvolupar l’actuació medieval “Esencia” i, finalment, es tancarà el cicle cultural amb dues visites teatralitzades, els dies 15 i 22 d’agost a les 19 hores.

La inscripció, que és gratuïta, es podrà realitzar en les oficines de la Tourist Info, a través del telèfon d’informació turística 964602855 o per correu electrònic a onda@touristinfo.net, fins a completar l’aforament màxim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari