Almassora aplaudeix l'augment de plantilla i el treball durant la pandèmia del seu Policia Local

Almassora aplaudeix l'augment de plantilla i el treball durant la pandèmia del seu Policia Local
22/06/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Martí, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, han presentat aquest matí la memòria anual de 2020 amb les actuacions més destaques dels agents en el municipi. Els presents han valorat l’actuació de la Policia Local durant els mesos més durs de la pandèmia, així com l’augment de la plantilla. A més, Galí ha destacat l’increment de dones en el cos de la Policia Local, amb un total de nou, dues d’elles formaran part dels oficials de grup.

Els agents de la Policia Local van veure durant 2020 com a la feina de casa habituals variaven i la seua faena augmentava després de l’arribada de la pandèmia. El veïnat va necessitar personal de proximitat, ajuda per a fer la compra o assistència en necessitats bàsiques a persones majors o dependents. Els policies, a part de la feina de casa habitual, també es van ocupar, per exemple, de portar les medicines des de Castelló als pacients oncològics o de controlar que les mesures sanitàries i socials es compliren durant l’estat d’alarma.

“2020 ha sigut un dels pitjors anys de la història d’Almassora i de tot el país en general, la Policia Local ha estat a l’altura en una situació sanitària i social molt difícil on la ciutadania ha necessitat més que mai el suport de tots els agents”, ha declarat la primera edil. L’alcaldessa també ha fet referència a l’augment de la plantilla, que ja aconsegueix els 42 empleats, gràcies al procés de selecció que va començar en 2020 i va finalitzar en el primer trimestre d’enguany.

Després de les jubilacions dels dos últims anys, la Policia Local s’ha vist en l’obligació de renovar la seua plantilla. El comissari cap ha destacat que “Almassora va ser un dels primers municipis a realitzar oposicions durant la pandèmia, la labor del regidor de l’àrea, Javier Martí, al costat dels meus companys, ha sigut clau en l’elaboració del protocol corresponent per a dur a terme les proves de selecció als més de 300 participants amb la major seguretat possible i sense eixir-nos dels límits que ens marcava Sanitat”.

D’aquesta manera, els presents també han comentat l’increment del parc de vehicles a Almassora, amb 250 més respecte al 2019 i un total de més de 20.000 vehicles en el municipi. Al seu torn, la població també va augmentar un 3% amb més de 400 persones en comparació al 2019. Les limitacions de mobilitat per la pandèmia van permetre reduir el nombre d’accidents. A més, els agents van realitzar un total de 3.115 vigilàncies en matèria de violència de gènere durant el 2020.

Finalment, el regidor de l’àrea ha destacat que “a part de l’arribada del coronavirus, quan molts van renunciar a baixes mèdiques i períodes vacacionals, la Policia Local també va haver de fer front a dos temporals meteorològics molt greus”. “Ara mateix estan en contacte amb Sanitat i porten les vacunes que cada setmana són injectades als nostres veïns en el centre de vacunació de Sant Felip”, ha declarat Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari