La innovació tecnològica i la Societat 5.0 seran l'eix del Foro España-Japón

La trobada mundial tindrà lloc els pròxims dies 25, 26 i 27 de novembre

Reunión de trabajo Foro España-Japón

La innovació tecnològica i la Societat 5.0 seran l'eix del Foro  España-Japón
26/07/2019 -

El compte enrere per a la 23 edició del Foro España-Japón, que se celebrarà del 25 al 27 de novembre a Castelló, ja ha començat. El primer tinent d’Alcaldia, David Donate, ha mantingut recentment una reunió de treball amb l’ambaixador i secretari general de la Fundación Consejo España-Japón, Jesús Rodríguez-Andia, la directora de l’entitat, Eva Garrido Ortiz de Urbia, i el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, amb l’objectiu de definir els principals temes que es tractaran durant aquesta cita estratègica a nivell internacional. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que el fòrum se centrarà en la denominada Societat 5.0, o cosa que és el mateix, “la innovació tecnològica al servei de les necessitats de la ciutadania”, ha explicat.

Marco ha subratllat que es tracta d’una trobada que donarà un impuls a la creació empresarial i a la generació d’ocupació, “per tant, això repercutirà en el desenvolupament econòmic local, així que és una bona notícia per a Castelló albergar aquest tipus d’esdeveniments”. De la mateixa manera, el Fòrum España-Japón oferirà un espai de diàleg entre ciutadania, empreses i institucions per a posar en comú bones pràctiques i alhora debatre sobre el futur de les indústries estratègiques de tots dos països.

Durant tres dies, Castelló es convertirà en el pont entre Espanya i el Japó, i totes les empreses tant nacionals com del país nipó tindran l’oportunitat d’establir i consolidar relacions comercials. Els participants podran assistir a conferències d’experts, sessions de treball i visites tècniques. “Volem convertir aquesta cita en un escenari per a la innovació tecnològica i empresarial, una de les claus per a la competitivitat”, ha assenyalat el primer tinent d’Alcaldia, David Donate.

Quant als temes de debat i conferències, destaquen qüestions com l’economia de dades i la seua relació amb la privacitat, seguretat nacional o el proteccionisme que apliquen alguns països. Altres temes de conversa seran la intel·ligència artificial des d’un punt de vista ètic; les oportunitats d’Espanya en emprenedoria com a quarta potència europea; el futur de les start ups al Japó i Espanya; la digitalització aplicada a les persones majors i altres qüestions com el futur de l’automòbil. En definitiva, seran unes jornades intenses de caràcter decisiu per als agents que operen en els dos països.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari