Onda prepara els edificis turístics, culturals i socials per a la seua reobertura durant la fase 3

Onda prepara els edificis turístics, culturals i socials per a la seua reobertura durant la fase 3
14/06/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està treballant a adequar els edificis municipals turístics, culturals i socials per a la seua reobertura durant la fase 3 de la desescalada, complint amb totes les normes preventives.

Així, el castell d’Onda, el Museu del Taulell Manolo Safont i el centre interpretatiu del Molí La Reixa tornaran a obrir les portes el dissabte 20 de juny, encara que limitat al 75% de l’aforament segons estableix la Generalitat. A més, també es reprendran les visites guiades pel centre històric, fins a un màxim de vint persones, i els serveis de la Tourist Info, on es podrà sol·licitar cita prèvia per a visitar els enclavaments de la Torre del moro i la Cova de l’Algepsar.

També reobri la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura, mentre que el Teatre/Cinema Mònaco romandrà tancat al públic, ja que es troba en el seu procés de millora i remodelació interior.

“Tot l’equip de Govern estem treballant a contrarellotge per a poder reobrir de manera segura i amb totes les garanties les instal·lacions municipals i tornar a dinamitzar l’economia”, ha apuntat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Biblioteca municipal

Quant a la Biblioteca d’adults, s’habilitarà el 75% d’aforament per a la sala d’estudi, en horari de 8.30 a 14 hores, mentre que s’haurà de demanar cita prèvia per a l’ús d’ordinadors i impressores. Es mantindrà el préstec de llibres que es realitzava en la fase 2. Els dimarts a la vesprada, de 17 a 19 hores, també s’obrirà el servei de préstec. Per part seua, la biblioteca infantil obrirà en horari de 10 a 13 hores. La devolució de llibres també es podrà realitzar a través d’una caixa habilitada en la planta baixa de l’edifici.

Servei d’Atenció i Tramitació al ciutadà

El servei es podrà sol·licitar de la mateixa manera que en la fase anterior, a través de cita prèvia en la web de l’Ajuntament, en apartat ‘atenció ciutadana’, en horari de 9 a 14 hores. No obstant això, els majors de 65 anys tindran preferència d’accés.

Cal recordar que els usuaris hauran d’accedir al consistori amb mascareta. A més, com a mesura addicional de seguretat es van instal·lar mampares de separació i se’ls mesurarà la temperatura en entrar.

Parcs infantils

Als parcs infantils no es podrà accedir fins a l’1 de juliol, ja que des de l’Ajuntament estan portant un exhaustiu sistema de desinfecció d’aquests. Aquest mateix dia, començarà el servei d’Escoleta d’Estiu per als xiquets i xiquetes del municipi.

Parcs Canins

Es manté l’accés a parcs canins amb l’ús obligatori de mascareta i el respecte de la distància de seguretat de dos metres entre persones.

Instal·lacions esportives

En les instal·lacions esportives es podrà realitzar activitat esportiva individual sense contacte físic i mantenint la distància de seguretat. Podran acudir un grup màxim de 30 persones en espais oberts i de 20 en espais tancats, sense superar l’aforament màxim establit de quatre metres quadrats de superfície per usuari. S’establirà un control d’accés que evite acumulació de persones, així com un sistema de torns que permeta la pràctica de l’activitat en condicions de seguretat i protecció sanitària.

Casal Jove

El Casal Jove segueix el mateix funcionament que en l’anterior fase, obert a les vesprades, en horari de 16.00 a 20.00 hores, amb la reserva de cita telefònica al 964 60 19 02.

Ermitori del Salvador

Podran accedir un màxim de 12 persones a l’interior de l’Ermitori del Salvador. A la seua arribada, els devots trobaran un mapa informatiu que indicaran l’accés i la seua llibertat de moviment.

L’horari variarà depenent del dia: els dimarts de 16.30 a 20.00 hores, dimecres, dijous i divendres de 10.30 a 14.00 hores; i de 17.00 a 20.00 hores. En cap de setmana, l’horari serà de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

Arxiu municipal

L’accés a l’arxiu municipal s’haurà de sol·licitar via cita prèvia a través del telèfon 964 60 37 41 o escrivint a arxiu@onda.es. L’accés es limitarà a una persona per visita en horari de 9.30 a 13 hores, de dilluns a divendres.

Cementeri municipal

En la tercera fase podrà accedir al cementeri un aforament màxim de 50 persones en el cas de visites als difunts, excepte el període quan coincidisca amb algun enterrament, que tindrà exclusivitat la família. L’horari habilitat serà de 10 a 20 hores.

A més, amb l’entrada de la nova fase es reobri l’accés al trànsit de les avingudes Montanejos i Luxemburg, reservades fins ara en cap de setmana per a l’activitat física.

CIM i Centre de Dia

L’Ajuntament ha preparat el Pla de Contingència exigit per la Generalitat per a la reobertura del CIM i Centre de Dia i, una vegada aprovat, es procedirà a la desinfecció d’espais i adaptacions de les sales i instal·lacions per a reobrir amb totes les garanties de seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari