Onda prepara la major transformació ecològica amb el Pulmó Verd

L’Ajuntament ha publicat en el portal de participació municipal oficial la consulta pública per a les aportacions ciutadanes

Onda prepara la major transformació ecològica amb el Pulmó Verd
06/11/2023 -

El municipi d’Onda està preparant una gran transformació cap a una localitat més ecològica i sostenible a través de la creació d’un Pulmó Verd. Els avanços, en aquesta ocasió, permeten acostar tots els tràmits tècnics i administratius a la població. Des del consistori s’ha publicat en el portal de participació municipal la consulta pública del document principal d’aquest Pulmó Verd. Per tant, tots els ondenses podran tindre accés a la documentació tècnica i els plans, així com aportar suggeriments i propostes per a modificar el pla fins al 30 de novembre.

Les propostes hauran d’estar relacionades amb l’ordenació del pla del projecte i ser temes d’interés comú. L’equip encarregat del projecte examinarà les propostes després de la finalització del termini per a elaborar un informe conjunt. En aquest informe, es constarà la quantitat de participants i opinions realitzades, així com una resposta a aquests. Després d’aquest procés, la ciutadania podrà tornar a participar durant el procés d’exposició pública de la versió inicial del Pulmó Verd.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, afirma que aquest projecte revertirà les fàbriques abandonades en arbres, parcs i naturalesa: “Treballem tot l’equip sense descans per a portar a Onda la major transformació verda i fer una realitat d’un espai sostenible per a millorar la qualitat de vida dona els nostres veïns”. El projecte versa sobre una revitalització ecològica en zones edificades amb deterioració, amb l’objectiu de contrarestar els efectes de la calor, reduir la petjada de carboni i “oferir un futur sostenible per a les futures generacions”.

El Pulmó Verd és un dels projectes que Onda exposa com a transformació urbana sostenible en diferents programes europeus i fòrums internacionals, com la iniciativa URBACT IV, una iniciativa cofinançada per la Unió Europea amb l’objectiu de promoure la revitalització d’entorns urbans degradats, o el congrés mundial sobres Boscos Urbans que es va tindre lloc a Washington, on Onda va rebre el reconeixement de Ciutat de l’arbre 2022 per l’ONU.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari