Els onders es bolquen amb el Bosc Olímpic i continuen plantant arbres per a combatre la contaminació

Els onders es bolquen amb el Bosc Olímpic i continuen plantant arbres per a combatre la contaminació
05/05/2023 -

Els onders continuen plantant arbres per a completar la vegetació del Bosc Olímpic. Cada vegada més particulars emplenen el formulari de l’Ajuntament per a posar el seu granet d’arena en la iniciativa. L’objectiu municipal és que les empreses i els onders formen part del projecte i vagen plantant les espècies necessàries per a acabar-lo.

En aquest cas, dos joves onders han volgut unir-se al projecte plantant dos aurons: Eiden Beltrán Boix i Eiza Beltrán Boix. A partir d’ara podran visitar els seus dos nous arbres, que ajudaran a contrarestar les emissions de CO₂ i serviran com a pantalla verda entre el parc industrial i les zones de cultiu de cítrics.

Sobre aquest tema, el regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha declarat: “Els veïns estan molt conscienciats i volen formar part d’aquest bonic projecte sostenible i ecològic”.

Participació

Tots aquells que vulguen col·laborar plantant algun dels arbres que conformaran el Bosc Olímpic poden inscriure’s en el formulari de l’Ajuntament (https://bit.ly/3kydmzz). Aquesta iniciativa està oberta a la participació d’empreses i de particulars.

Iniciativa sostenible

El Bosc Olímpic d’Onda està situat en una parcel·la d’uns 30.000 m² de superfície en una zona de transició entre hortes de cítrics i naus industrials, situada en els camins Miralcamp i Corral de Diago. Aquesta iniciativa naix de la col·laboració del Comité Olímpic Espanyol (COE) al costat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i compta amb el suport del Banc Santander. El COE ha triat cinc municipis espanyols per a plantar aquests boscos i amb ells contrarestar les emissions de carboni dels seus trajectes.

El bosc d’Onda absorbirà fins a 79 tones de CO₂ amb la plantació de 400 oliveres, 400 garroferes, 85 alzines i 15 freixes, totes elles espècies autòctones adequades al context legal vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari