Un detingut per cometre diverses estafes en tota Espanya amb un suposat lloguer d'immoble des de Castelló

L’home, de 33 anys, residia en Orpesa

Un detingut per cometre diverses estafes en tota Espanya amb un suposat lloguer d'immoble des de Castelló

Un home ha sigut detingut acusat de diversos Delictes d’Estafes continuades i Delictes d’Usurpació Civil amb el suposat lloguer d’un immoble. El Grup de Delictes Tecnològics de la Policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia de La Rioja ha procedit a la detenció d’aquest home, que operava a Castelló, però cometia aquests fraus en tota Espanya.

Així ho ha comunicat el mateix cos armat en un comunicat, en el qual han detallat que aquest home, de 33 anys, és nascut a Guatemala i tenia residència a Orpesa, a la província de Castelló. Compta amb múltiples antecedents pels mateixos fets i va ser detingut huit ocasions, l’última l’any passat.

En concret, l’autor simulava entrevistes de treball amb particulars, residents de Castelló, ciutat des de la qual actuava. Amb enginyeria social, sol·licitava a les víctimes fotografies del DNI i tipus selfie simulant entrevistes de treball, amb l’excusa de gestionar suposades contractacions.

Amb aquestes fotografies va poder obtenir la documentació requerida per l’entitat bancària per a l‘obertura fraudulenta de diversos comptes en les quals va recepcionar els diners de les seues víctimes, aconseguint quasi 55.000 euros.

Amb aquesta manera d’actuar, el presumpte autor va emprar la identitat d’una de les persones entrevistades per a obrir un compte bancari on també rebia l’import de les estafes comeses als quatre ciutadans de Logronyo.

Després d’identificar-li a Castelló amb nombrosos antecedents per fets similars anteriors, el Grup d’Investigació Tecnològica de la Comissaria Provincial de Castelló va detenir a aquest home de 33 anys i li va imputar tots els fraus comesos a víctimes de diferents parts d’Espanya.

Anuncis ficticis de lloguer de pisos

Després d’aconseguir aquestes dades i obrir els comptes, l’autor publicitava en portals de venda i lloguer de pisos a nivell nacional “anuncis falsos” de lloguer de pisos en el centre de Logronyo, per als quals sol·licitava uns 500 euros, i per a poder formalitzar la reserva del pis sol·licitava una fiança per aquest import.

Quan la víctima formalitzava l’ingrés en els comptes bancaris oberts amb usurpació d’identitat, quedaven per a veure el pis i facilitar-los les claus. El detingut no apareixia i les víctimes s’adonaven que havien patit una estafa.

La Policia alerta que és molt fàcil publicar anuncis fraudulents en webs de segona mà en els quals després de rebre el pagament, no es procedeix a l’enviament de l’article en venda o no es faciliten les claus dels immobles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari