Detingut a Peníscola un excoronel uruguaià buscat per genocidi i responsable del Pla Còndor

arxiu

Detingut a Peníscola un excoronel uruguaià buscat per genocidi i responsable del Pla Còndor

Un excoronel buscat pels delictes de genocidi i lesa humanitat comesos entre els 70 i els 80 i responsable del Pla Còndor de l’Uruguai ha sigut detingut per la Policia Nacional a Peníscola, per a ser posteriorment entregat a les autoritats de l’Uruguai.

Així ho ha comunicat la Policia Nacional, que ha explicat la complexitat d’aquesta operació. En concret, es va realitzar entre la Brigada Provincial d’Informació de Castelló i la Interpol, en virtut d’una ordre de detenció i ingrés a la presó decretada per l’Audiència Nacional.

A la fi de gener es va detenir a aquest excoronel, que va ser presumptament un dels responsables a l’Uruguai del conegut ‘Pla Còndor’, un intent sistemàtic d’acabar amb la dissidència política a Amèrica Llatina durant el període de dictadures militars que es van succeir en la dècada dels 70 i principis dels 80.

En concret, les autoritats judicials de l’Uruguai l’acusen d’haver detingut il·legalment, torturat i haver fet desaparéixer a joves militants d’organitzacions que s’oposaven al Govern Militar de l’Uruguai vigent entre 1973 i 1985. Aquests joves es dedicaven a repartir propaganda i a organitzar manifestacions i reunions polítiques al país.

Per això, el militar està acusat de delictes de genocidi i lesa humanitat i va ser detingut el 28 de gener a Peníscola, encara que va ser entregat a la Direcció General Contra el Crim Organitzat i Interpol uruguaiana dissabte passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari