Estabilitzat l'incendi d'Assuévar després d'una nit tranquil·la i sense reproduccions del foc

135 efectius continuen amb els treballs d’extinció i es reobri el Port de Sagunt

Estabilitzat l'incendi d'Assuévar després d'una nit tranquil·la i sense reproduccions del foc
16/08/2021 -

L’incendi forestal declarat, aquest dissabte, en el municipi d’Assuévar (Castelló) ja està estabilitzat després de passar una nit tranquil·la i sense reproduccions del foc. Així ho ha confirmat el Consorci Provincial de Bombers en el seu compte de Twitter, després d’afirmar que continuen amb els treballs d’extinció un total de 135 efectius i que el Port de Sagunt s’ha reobert aquest matí, ja que es va tancar ahir per a facilitar maniobres de presa d’aigua dels mitjans aeris.

Aquest incendi va obligar a evacuar als veïns i veïnes del municipi i mobilitzar a la Unitat Militar d’Emergències (UME). Va ser al voltant de les tres de la matinada quan la proximitat de les flames a les cases de la localitat va provocar que la ciutadania d’Assuévar fora traslladada als salons multiús dels municipis veïns de Soneixa i Sot de Ferrer.

Durant tota la jornada del diumenge, un ampli dispositiu d’extinció de més de 300 persones i 20 mitjans aeris van continuar treballant en l’incendi d’Assuévar. Els mitjans aeris es van retirar a l’ocàs, mentre els terrestres van continuar amb un dispositiu nocturn amb el qual es va continuar treballant durant tota la nit.

En aquest sentit, i sota les paraules del director tècnic del Lloc de Comandament Avançat instal·lat pel Consorci d’Assuévar, Pablo Vila, els veïns de la localitat van poder tornar a les seues cases gràcies a “els esforços i bona coordinació de totes les administracions implicades” que van aconseguir una “bona evolució de l’incendi“.

L’INCENDI D’Assuévar

Les primeres hores d’aquest incendi forestal, el més greu aquest estiu en territori de la Comunitat Valenciana, van estar caracteritzades per les temperatures superiors a 40 graus i les fortes ratxes de vent. La mateixa Agència Estatal de Meteorologia va assenyalar que en bona part de la província de Castelló s’han produït en les últimes hores rebentades càlides, amb bruscos ascensos de temperatura en escàs marge de temps, descensos de la humitat i fortes ratxes de vent, una situació que es va donar durant les primeres hores de l’incendi d’Assuévar. A última hora de la vesprada del diumenge, el Consorci va rebre altres dos avisos per incendis forestals, a L’Alcora i Caudiel.

Diverses unitats de bombers dels diferents serveis d’emergències es van posicionar en el perímetre del poble per si el foc arribava als habitatges.

Fins al lloc es van mobilitzar huit unitats de bombers forestals de la Generalitat, sis dotacions i cinc comandaments tècnics del Consorci Provincial de Castelló i una dotació de bombers municipals.

Durant tota la nit del dissabte, 150 efectius terrestres van estar lluitant contra les flames, en una nit i matinada caracteritzada pel comportament extrem del foc a causa de les altes temperatures nocturnes d’uns 40 graus, i a les fortes ratxes de vent.

A més, l’UME va enviar a 19 vehicles i 53 militars per a ajudar en les tasques d’extinció. En aquest sentit, el Centre de Coordinació d’Emergències va informar que havia posat en marxa el protocol César, que activa un canal d’intercanvi d’informació de manera directa i immediata amb l’UME.

No ha sigut fins a aquesta matinada quan el GVA 112 ha informat que l’incendi d’Assuévar s’ha aconseguit estabilitzar a les 4.00 hores.

CONTINUA NIVELL EXTREM PER ALTES TEMPERATURES

No obstant això, i segons ha informat la Generalitat Valenciana, el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals continua sent extrem en tota la Comunitat Valenciana.

Les temperatures màximes estan en descens generalitzat, nuvolositat d’evolució diürna, sense descartar alguna tempestat aïllada a la vesprada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari