Dos mòduls de la presó d'Albocàsser aïllats pel contacte estret amb un positiu en una paella

Segons el sindicat ACAIP Albocàsser, el 28 d’octubre 43 interns i diversos professionals van celebrar una paella en el centre

Dos mòduls de la presó d'Albocàsser aïllats pel contacte estret amb un positiu en una paella

Dos mòduls de la presó d’Albocàsser es troben aïllats per a previndre contagis de COVID-19 després del positiu d’una professora que havia impartit un curs de ceràmica en les instal·lacions, segons ha informat ACAIP Albocàsser en un comunicat. Pel que sembla, el contacte d’aquesta dona amb els interns es va produir durant la realització d’una paella que acomiadava el curs que impartia.

En eixa paella de comiat del curs de ceràmica es van ajuntar 43 interns i diversos professionals del centre. Un menjar autoritzat per la Direcció del Centre “malgrat les restriccions que regeixen en la comunitat autònoma, que no permeten reunir-se més de 6 persones”, ha denunciat el sindicat ACAIP Albocàsser.

Segons Institucions Penitenciàries, la paella es va permetre perquè els reclusos participants vivien en el mateix mòdul, per la qual cosa se’ls va considerar “convivents”. Després de la celebració, alguns d’ells van ser traslladats a un altre mòdul, per la qual cosa, en conéixer el positiu de la professora aquest dimecres, es va aïllar a tots dos mòduls de manera preventiva.

A més, en aquest moment s’estan realitzant test d’antígens als 43 interns i professionals del centre penitenciari que es van ajuntar, encara que de moment no s’ha registrat cap positiu, tal com ha informat Institucions Penitenciàries. No obstant això, sí que hi ha un intern que ha donat positiu després de mantenir un contacte familiar, així com 4 funcionaris contagiats per part d’una companya.

Des d’CAIP denuncien que no es tracta d’un cas aïllat, ja que el dia 27 d’octubre es va celebrar un altre menjar de les mateixes característiques en la presó, per la qual cosa ho consideren “una greu irresponsabilitat per part de la Direcció del Centre, on es posa en perill la salut dels treballadors penitenciaris i els interns”. Davant el possible brot que puga sorgir del menjar, el sindicat ha demanat el cessament de la direcció i una investigació per a esclarir si s’han produït irregularitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari