El Nazmiye Ana ja està desplaçat al moll del Centenari i segueix la cerca de l'estibador desaparegut

Una vez desplazado el buque 150 metros, el Grupo Especial de Actividades Subacuáticas de la Guardia Civil ha comenzado ya los trabajos de inspección de la zona con el único objetivo de localizar el cuerpo de David

El Nazmiye Ana ja està desplaçat al moll del Centenari i segueix la cerca de l'estibador desaparegut
22/06/2021 -

Les empreses encarregades del Pla de Remoció del Nazmiye Ana i la seua càrrega han desplaçat aquest matí lateralment al moll del Centenari el vaixell Nasmiye Ana.

Aquesta operació s’ha dut a terme després dels treballs previs realitzats durant la setmana passada per a alliberar el vaixell dels llastos que impedien el seu moviment, com les frontisses de les escotilles i les antenes. Els bussos han precisat de llances tèrmiques per al tall d’aquests obstacles i s’han necessitat quatre dies fins a desvincular aquests objectes del vaixell en un operatiu complex atés que es realitzava sota el vaixell.

Per a això, es va disposar a més d’un sensor d’acceleració per a monitorar en tot moment el moviment del vaixell i garantir la seguretat dels equips subaquàtics. Aquest matí també s’ha ampliat la zona de protecció amb barreres anti contaminació.

Una vegada desplaçat el vaixell 150 metres, el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha començat ja els treballs d’inspecció de la zona amb l’únic objectiu de localitzar el cos de David, l’estibador desaparegut.

Es tracta d’un operatiu complex que ha de realitzar-se minuciosament, atés que també comporta la retirada de la mercaderia que ha quedat en el fons marí després de la bolcada del Nazmiye Ana. Uns treballs que han de ser supervisats en tot moment per la policia judicial.

Simultàniament a l’operatiu de cerca de David i la retirada de la càrrega, es treballa ja en la remoció del vaixell. El Pla de Remoció preveu hissar-lo fins al moll, on serà desballestat. Per a aquest operatiu, s’han preparat ja els repartidors de càrrega en el moll per a distribuir la càrrega generada pel pes del vaixell.

També s’han preparat els punts d’hissat sobre la base d’uns requeriments estructurals molt específics. Es requeriran dues grues de gelosia de 600 tones cadascuna d’elles i una grua telescòpica de 500 tones. Aquest mateix matí han arribat al moll del Centenari parteix d’aquestes grues per a iniciar el seu muntatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari