Un nou incendi forestal arrasa la província de Castelló

La gravetat de les flames a Begís ha obligat a evacuar un càmping i a mobilitzar a la UME

Un nou incendi forestal arrasa la província de Castelló
15/08/2022 -

La localitat de Begís, en l’Alt Palància, està patint un nou incendi forestal declarat en aquesta zona de la província de Castelló.

Donada la gravetat la situació un càmping ha hagut de ser evacuat i la Unitat Militar d’Emergències ja ha sigut avisada perquè es mobilitze al lloc que està patint les flames, tal com ha informat el 112 GVA.

Per això, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha establit la situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals per aquest desallotjament.

Aquesta situació s’estableix quan un o diversos incendis forestals que, en la seua evolució, puguen afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, i que exigeixen l’adopció immediata de mesures de protecció i socors, i puga ser necessària la incorporació de mitjans extraordinaris per a la seua extinció.

Segons ha informat el Consorci de Bombers de Castelló, la dificultat d’accés a moltes zones està complicant els treballs del dispositiu mobilitzat tant del Consorci com de la Generalitat valenciana.

El Lloc de Comandament Avançat ha quedat constituït en la Piscina Municipal. A les 19.20 hores estaven actuant sobre el terreny set mitjans aeris de la Generalitat, huit unitats de Bombers Forestals de la Generalitat –dues d’elles helitransportades–, sis autobombes i cinc dotacions del Consorci, amb quatre comandaments i un camió.

A més, el fum dels incendis declarats a Vall d’Ebo (Alacant) i Begís s’està expandint cap a l’est i està arribant fins a Mallorca, segons ha constatat la delegació territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Segons ha explicat Aemet en les seues xarxes socials, està bufant un intens flux de vent del sud-est en tots dos incendis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari