La platja del Gurugú torna a obrir després de tancar el dilluns en detectar contaminació d'origen residual

Les últimes analítiques realitzades assenyalen que l’aigua torna a situar-se per davall dels límits establits pel Reial decret 1341/2007, d’11 d’octubre, sobre la gestió d’aigües de bany

La platja del Gurugú torna a obrir després de tancar el dilluns en detectar contaminació d'origen residual
06/07/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha comunicat la reobertura al bany a la platja del Gurugú aquest dimarts després d’informar la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana que l’estat de l’aigua és apte per al bany. Les últimes analítiques realitzades assenyalen que l’aigua torna a situar-se per davall dels límits establits pel Reial decret 1341/2007, d’11 d’octubre, sobre la gestió d’aigües de bany.

Aquesta platja va ser tancada ahir després de detectar contaminació d’origen residual, i en descobrir que les mostres de les aigües analitzades havien superat els límits establits segons el Reial decret 1341/2007 d’11 d’octubre sobre la gestió d’aigües de bany.

L’Ajuntament va activar el protocol de manera automàtica i va procedir en la vesprada del 5 de juliol al tancament de la zona al bany davant aquest episodi que, segons van constatar els serveis tècnics municipals, era anòmal i el seu origen s’estava investigant.

Aquesta vesprada, han anunciat la reobertura de la platja després de tindre els valors obtinguts en les mostres que han indicat l’absència de contaminació d’origen residual en la zona de bany.

Segons els serveis tècnics municipals, ha sigut un episodi de contaminació puntual que ja ha cessat. L’origen no s’ha determinat, però es descarta que siga a causa d’obres municipals o de filtracions de la xarxa de clavegueram local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari