Un pres d'Albocàsser mor després de cremar el matalàs de la seua cel·la

CSIF exigeix més mitjans després de registrar aquest tercer incendi en el mòdul d’aïllament en tan sols 15 dies

Un pres d'Albocàsser mor després de cremar el matalàs de la seua cel·la
23/08/2021 -

La Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF ha denunciat la “falta de mitjans” que pateix el centre penitenciari d’Albocàsser després que un pres haja perdut la vida després d‘incendiar, per causes que s’investiguen, el matalàs de la cel·la que ocupava en el mòdul d’aïllament d’aquestes instal·lacions.

Segons han explicat des del sindicat, l’incident es va produir aquesta matinada i, malgrat que el personal del centre va actuar amb la celeritat més gran i professionalitat per a tractar de salvar la vida de l’intern, en tindre la finestra de la cel·la tancada, la combustió va ser més ràpida i aquest va morir, previsiblement, per inhalació de fum.

Des de CSIF han denunciat que “es tracta del tercer incendi que es produeix en el mòdul d’aïllament en un període de tot just 15 dies”, per la qual cosa han demanat “que s’incrementen amb celeritat tant els mitjans humans i materials com els jurídics per a poder actuar amb garanties en aquesta mena de casos”. Per això, des de la central sindical reclamen que, a més de reforçar el personal i que se’ls proporcione la catalogació professional com a ‘agents de l’autoritat’, es revise la legislació que permet a aquesta mena de reus disposar d’encenedors com un dret més.

“En aquests moments el mòdul d’aïllament del centre penitenciari d’Albocàsser, que consta de més de mig centenar de cel·les i que actualment dóna cabuda a més d’una trentena d’interns catalogats com d’alt risc, és un dels més perillosos i conflictius del panorama nacional”, han indicat des de CSIF, que han denunciat sobre aquest tema “l’enorme càrrega de treball que suporten els funcionaris que treballen en aquestes instal·lacions, que han d’afrontar aquest tipus d’incidents sense formació actualitzada i sense l’equipament adequats”.

A tall d’exemple, des del sindicat han explicat que “l’últim curs de formació que es va fer en aquest àmbit va ser fa quatre anys i únicament es van oferir 20 places quan únicament a Albocàsser treballen prop de 400 funcionaris”.

“Des de CSIF demanem que es revise de manera urgent la situació de centres penitenciaris com el d’Albocàsser per a evitar que es repetisquen aquest tipus d’incidents i garantir la seguretat tant del personal com dels interns”, han remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari