La Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci Provincial de Bombers de Castelló rescata a un muntanyenc a la localitat de Montanejos

La Unitat de Rescat de Muntanya del Consorci Provincial de Bombers de Castelló rescata a un muntanyenc a la localitat de Montanejos
10/10/2020 -

Tot va succeir el divendres entorn de les 14.45 h del migdia, quan un jove que es trobava practicant escalada a la Paret de l’Estret de Montanejos es va lesionar un peu sense poder prosseguir la seua marxa, ja que es trobaven a uns 50 metres d’altura en una paret vertical d’uns 100 m, sense poder avançar ni retrocedir. Encara que al principi es va valorar la possibilitat de realitzar extracció aèria del ferit mitjançant helicòpter de rescat de la Generalitat, aquesta opció va haver de ser desestimada davant la complicada ubicació del jove i la proximitat d’unes línies elèctriques sobre la vertical on es trobaven.

Per això, el Consorci va reforçar el seu dispositiu terrestre, arribant-se a mobilitzar dotacions dels Parcs d’Alt Palància, Plana Baixa i 3 equips de la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) del Consorci de Bombers.

Els membres de la URM van realitzar un descens vertical per la paret fins a la posició on es trobava el muntanyenc, després d’immobilitzar-li el peu lesionat van anar descendint al ferit fins a arribar a l’altura del riu, on mitjançant una llitera de rescat li van traslladar fins al punt on es trobaven els mitjans sanitaris, els qui es van fer càrrec del jove.

Així mateix, la URM del Consorci va ajudar a descendir de la paret vertical al seu acompanyant. Cal recordar que ahir dia 9 d’octubre era festiu en la Comunitat Valenciana, per la qual cosa durant tota la jornada la localitat de Montanejos i els seus espais naturals van rebre a nombrosos visitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari