Els bombers controlen l'incendi de Bejís després del seu desplegament de mitjans en la zona

El diputat provincial, Abel Ibáñez, explica que és el més greu registrat en 2020 a la província i que es continuarà treballant en la zona fins a aconseguir l’extinció definitiva

Els bombers controlen l'incendi de Bejís després del seu desplegament de mitjans en la zona
30/10/2020 -

El diputat provincial, Abel Ibáñez, ha informat que els operaris del Consorci Provincial de Bombers continuen treballant per a l’extinció definitiva de l’incendi de Bejís, que ha sigut controlat a les 10 del matí de hui, després que s’iniciara a les 11.45 del dijous. No obstant això, el foc ja va poder ser estabilitzat a les 00.00 hores de la passada matinada. Encara que els mitjans aeris van ser retirats amb la posta del sol, els terrestres van continuar actius durant tota la nit.

Ibáñez ha realitzat una crida a la població “a no baixar la guàrdia”, perquè “el de Bejís és l’incendi més greu de l’any a la província de Castelló i s’ha produït quan està a punt de finalitzar el mes d’octubre”.

Ha sigut un incendi “complicat d’atallar” perquè les primeres flames es van presentar en Arteas de Arriba, un punt molt escarpat enmig d’una orografia que resulta propícia per a la ràpida progressió”.

El diputat ha felicitat els comandaments i els bombers que han estat al capdavant de les operacions i ha destacat la capacitat de reacció del Consorci, que va desplaçar immediatament fins a la zona sis unitats de comandament, catorze unitats de bombers forestals i deu mitjans aeris de titularitat del Govern d’Espanya, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Aragó. A més, els bombers de la Diputació van mobilitzar un camió nodrissa de 30.000 litres de capacitat, la Unitat de Maquinària i Logística i la Unitat Logística de Protecció Civil de la Diputació.

Ibáñez, que ha seguit l’evolució de l’incendi des del Lloc de Comandament Avançat al costat de l’alcaldessa, María José Madrid, ha celebrat l’èxit amb el qual s’ha saldat aquesta crisi mediambiental que va requerir l’establiment del Nivell 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals per la proximitat de diverses granges i d’habitatges disseminats per l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari