Castelló contacta amb veïns del Grau, Grapa, Rafalafena i Guinea per a canalitzar les ajudes de rehabilitació del Pla Barris

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat una ronda de contactes amb comunitats de propietaris dels barris del Grau, Grapa, Rafalafena i la Guinea, per a canalitzar la seua inclusió en el Programa Barris per a rehabilitació d’edifici, una iniciativa finançada pel pla de recuperació de la Unió Europea i que es dirigeix als immobles més vulnerables construïts en els anys 50 i 60 del segle passat. Al mateix temps, s’enviaran cartes informatives a 30 grups que sumen 700 habitatges.

“Des de l’Ajuntament farem d’agent urbanitzador de zones concretes a determinar per a canalitzar i facilitar la gestió de les ajudes per a la rehabilitació. Les comunitats que s’integren en el Programa Barris podran accedir a subvencions que poden aconseguir el 90% del cost total del projecte”, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

L’Oficina Municipal manté les primeres reunions amb dues comunitats de propietaris del Grau, dos de Grapa i Rafalafena i 2 de la Guinea, contactes sorgits de la campanya de difusió de les ajudes que ha impulsat la Regidoria en les últimes setmanes. Aquestes trobades es completen amb l’enviament de missives informatives a 30 grups de diversos barris amb immobles més antics de la ciutat.

“El Programa Barris és una iniciativa molt important per a accelerar la regeneració de les zones populars de la ciutat, ja que va destinat als habitatges més vulnerables i que més actuacions de millora necessiten en conservació, accessibilitat i eficiència energètica”, ha subratllat la regidora.

Els edificis subvencionables formaran part d’àmbits d’actuació concrets que abastaren immobles amb més necessitat de millora en conservació, eficiència energètica i accessibilitat (entorns residencials de rehabilitació programada). L’Ajuntament ajudarà en la gestió de les ajudes fent d’agent rehabilitador. La convocatòria del Programa Baris es publicarà a la fi d’aquest mes. La dotació econòmica serà de 87 milions en la Comunitat Valenciana.