L'exposició 'Dons Grans, Grans Dons' repassa la vida de 26 dones majors de 80 anys

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó contínua amb la programació d’activitats per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Ahir es va inaugurar l’exposició ‘Dons Grans, Grans Dons’ que ha organitzat l’Associació de Dons Clara Campoamor. En ella apareixen fotografies i un xicotet resum de la vida de 26 dones majors de 80 anys que compten la seua experiència vital, amb moments feliços i uns altres molt durs. I és que, per la seua edat, totes elles han patit la guerra i la postguerra.

Dues dones centenàries, dones nascudes a la Vall d’Uixó i unes altres que arriben en els anys 50 i 60 d’altres comunitats autònomes per a treballar a la Fàbrica Segarra, dones del món de la cultura i del món empresarial… En total, 26 dones que l’Associació de Dons Clara Campoamor ha seleccionat pels seus perfils però també per proximitat o pertinència a l’associació. Però no deixa de ser una xicoteta mostra que pot continuar ampliant-se. Aquesta exposició podrà visitar-se al Palau de Vivel fins al 8 de març i forma part de la programació que la Regidoria d’Igualtat ha impulsat durant tot aquest mes.

Aquests dies també s’ha celebrat el Clínic de Futbol Femení Valenta i el ‘tardeo’ feminista amb els monòlegs de Chely Capità i aquest cap de setmana està previst un cinefòrum en el centre social del barri Carmadai (Big Eyes) i un altre en el Grup La Unió (La font de les dones), a més d’un menjar de germanor en el Roser i l’eixida dels autobusos a la manifestació del 28 de març a Castelló.