La Vall d'Uixó amplia l'horari del Cementeri Municipal per la festivitat de Tots Sants

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat els serveis especials per al Cementeri Municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants, a causa de l’augment de visites que es produeix en aquestes jornades. Així, s’amplien els horaris i els dies 29, 30 i 31 d’octubre l’obertura serà de 9.00 a 18.00 hores, romanent obert al migdia, i l’1 de novembre de 9.00 a 18.30 hores, també ininterrompudament.

L’1 de novembre no es realitzaran enterraments i es retiraran les escales comunes, atés que no es podran fer arranjaments “per a evitar molèsties en una jornada de moltes visites i aglomeracions”, ha explicat la regidora de Salut Pública, Francesca Bartolomé. Així mateix, ha demanat “que no hi haja abusos dels espais comuns per respecte als altres” i perquè “cal garantir l’accessibilitat i el pas de les persones”.

Aquests dies també s’estan finalitzant els treballs de manteniment, pintura, neteja, jardineria i adequació de tot l’interior del cementeri i de l’aparcament. A més l’Ajuntament ha adquirit 20 bancs nous que aquesta mateixa setmana s’instal·laran “sobretot en la part nova, per a facilitar el descans de les persones majors o amb mobilitat reduïda quan visiten les instal·lacions”.

Quant al servei especial d’autobús, es prestarà l’1 de novembre de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 18.30 hores, amb eixides des de l’estació d’autobusos a les hores en punt i a les mitjanes i eixides des del cementeri als quarts i menys quarts. L’autobús farà parades en l’avinguda Cor de Jesús (enfront de la Caixa Sant Isidre) i en l’avinguda Jaume I (enfront de l’IES Botànic Cavanilles), amb un preu únic del bitllet de 1,35 euros.

El mateix 1 de novembre també es realitzarà la missa a les 11.00 hores. A les 12.00 i a les 17.00 hores hi haurà música clàssica i barroca d’ambient en directe, a càrrec d’Arcs al Vent, que “de manera molt respectuosa honrarà a les persones que ens han deixat, com ja vam fer per primera vegada l’any passat i va ser molt ben acollit”, ha assenyalat Bartolomé.

Finalment, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre s’habilitarà un dispositiu especial de trànsit per a millorar la seguretat en la zona. L’accés en vehicle privat estarà tallat per la Carretera de Algar, per la qual cosa s’haurà de fer des de la Colònia Segarra; mentre que l’eixida es realitzarà pel Polígon de la Vernicha o per Carmadai.