Les V Jornades del Bou homenatjaran a Berlanga a Almassora

El consistori dedica el pròxim cap de setmana a la festa taurina

Les V Jornades del Bou homenatjaran a Berlanga a Almassora
20/02/2022 -

L’àrea de Festes de l’Ajuntament d’Almassora recupera la celebració de les Jornades del Bou amb la cinquena edició després de l’aturada per la pandèmia. Aquestes jornades, amb actes per a tots els públics durant el pròxim cap de setmana tindran com a protagonista al cineasta valencià Luis García Berlanga amb motiu del centenari del seu naixement.

L’Espai Mercat acollirà a partir del divendres 25 de febrer a les 20 hores l’exposició ‘Any Berlanga’, que romandrà oberta fins al 7 de març. La mostra correspon al Circuit Taurí de la Fundació Vaig setinar amb motiu de la freqüent aparició de temes taurins en les obres de l’autor.

El públic interessat podrà visitar l’exposició durant les següents vesprades: els dijous, divendres i dissabtes des de les 17 fins a les 20.30 hores, mentre que els dissabtes i diumenges la mostra estarà oberta també al matí entres les 10.30 i les 13.30 hores. L’entrada és gratuïta. Després de la inauguració, la Casa de la Cultura projectarà el curtmetratge ‘La Vaquilla’, dirigit per l’autor valencià, i acollirà el lliurament de guardons a persones relacionades amb el sector taurí.

D’altra banda, l’àrea de Festes, al costat de la Regidoria de Cultura i amb el suport de la Junta Local de Festes, ha organitzat diferents actes per a acompanyar la inauguració de la mostra de Luis García Berlanga en les Jornades del Bou. En aquest sentit, la Casa de la Cultura acollirà el dissabte 27 de febrer a partir de les 19 hores la presentació del cartell del tancament de bous salvatges previst per a les festes de Santa Quitèria. Els animals, corresponents a la ramaderia Luis Algarra Polera, recorreran la Vila d’Almassora el 21 de maig.

A continuació, el veí Juan Gimeno ‘Juanín’, membre de la penya El Trasto, presentarà el llibre “250 años de historia taurina en Almassora”. El treball és un recopilatori que recull imatges i textos antics relacionats amb la celebració dels dos festejos patronals del municipi, Santa Quitèria i la Mare de Déu del Roser. L’obra se centra en l’exhibició de bous al carrer.

L’endemà serà el torn dels menors, ja que la plaça Pere Cornell comptarà amb inflables i carretons infantils gratuïts per als més xicotets. El consistori busca amb aquesta mena d’actes potenciar també la presència de clientela per a la restauració i els comerços de la zona.
Finalment, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït a totes les persones que participaran en aquestes jornades la seua implicació per a tornar a recuperar-les “amb algunes modificacions en la programació per a despertar l’interés del públic”. Al temps, ha

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari