Castelló

37 nous contagis, menys que ahir, i més altes per coronavirus a Castelló

La consellera de Sanitat ha explicat que es va estabilitzant la situació, però continuaran les compres de material sanitari per si es produeix un repunt de coronavirus

3 minuts

barcelo-4
La pandèmia del coronavirus continua propagant-se en la Comunitat Valenciana, encara que a poc a poc les dades assenyalen que s'està estabilitzant i millorant la situació. Hui, dijous 2 d'abril, Sanitat ha confirmat 386 nous casos positius per COVID-19, 48 defuncions i 192 altes hospitalàries més que ahir, el que situa a la regió en 6.308 contagis, 697 d'ells a Castelló.Així ho ha anunciat aquest matí la consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, Ana Barceló, que ha començat la seua actualització diària de la situació destacant les recuperacions. "Des d'ahir, s'han donat 192 noves altes, per la qual cosa actualment s'han produït 432 en la Comunitat Valenciana: 28 a Castelló, 172 a Alacant i 232 a València", ha explicat, i ha afegit que 17.382 proves han donat negatiu.A més, s'han produït 386 casos positius enfront dels 414 del dimecres. D'ells, 37 s'han produït a Castelló, 147 a Alacant i 202 a València. En total, hi ha 6.308 persones contagiades pel coronavirus en la Comunitat Valenciana fins hui: 697 a Castelló, 2.320 a Alacant i 3.291 a València.
En aquesta xifra s'inclou el personal sanitari que també ha contret el virus, 1.048 persones en total, 47 més que ahir. 126 d'elles són de la província de Castelló (5 més que ahir), 476 a València (24 més) i 446 a Alacant (18 més). A això se sumen els que es troben en quarantena, un total de 2.318 en tota la comunitat que, per províncies, es distribueix en 276 persones a Castelló, 1.000 a València i 1.042 a Alacant.Respecte als ingressos fins hui, hi ha 14 menys que ahir, per la qual cosa el número se situa en 2.175, 214 d'ells a la província castellonenca (42 en l'UCI), 772 a Alacant (141 en l'UCI) i 1.189 a València (196 en l'UCI). Així mateix, Barceló ha explicat que s'ha traslladat a 241 persones a hospitals privats i que actualment hi ha 254 llits lliures en l'UCI en tota la Comunitat Valenciana, amb una ocupació que ha disminuït lleugerament del 71 al 69,8%.Barceló també ha explicat que s'han produït 48 morts més. De les 443 en la Comunitat Valenciana fins hui, 45 corresponen a Castelló (3 més que ahir), 188 a Alacant (21 més) i 210 a València (24 més).La titular de Sanitat ha insistit que cal ser "prudents", encara que ha reconegut: "Sembla que es va estabilitzant perquè no hi ha un salt qualitatiu important, la pressió de les urgències és menor i cada vegada hi ha més persones que reben l'alta o que passen de l'UCI a planta". Encara així, ha destacat que des de la conselleria no volen ser "optimistes" i que continuaran comprant material sanitari i respiradors "per si hi ha algun repunt".

84 residències afectades

La consellera de Sanitat també ha declarat que 84 residències estan afectades per la Covid-19 en tota la Comunitat Valenciana, per la qual cosa són 4 més que ahir dimecres, encara que ha reiterat que la situació és molt dispar entre elles, amb centres en els quals només hi ha una persona de la plantilla contagiada.Malgrat això, 536 residents han donat positiu en coronavirus, juntament amb 166 sanitaris i sanitàries. Lamentablement, 118 ancians i ancianes han perdut la vida, 20 més que ahir.Preguntada per si ja ha començat la separació entre els usuaris i usuàries que tenen coronavirus i les que no, un nou protocol que va anunciar ahir per a evitar la transmissió a aquests col·lectius vulnerables, Barceló ha destacat que ja s'està estudiant quines són les residències amb pocs contagis per a planejar el trasllat d'aquests residents a alguna de les residències medicalitzades. Aquests centres són aquells en els quals ja ha intervingut la Conselleria de Sanitat, dotant-los de material i personal sanitari extra, "perquè siguen atesos com en un hospital": Sant Joan Baptista a Morella, Verge de Gràcia a Vila-real (tots dos de Castelló), Domus Vi d'Alacant i Alcoi i l'Acollida de València, Savia de Requena i Santa Elena de Torrent (València).

Medicaments a casa

D'altra banda, Ana Barceló ha informat de la posada en marxa d'un servei per a portar medicaments a casa de persones que siguen col·lectiu de risc per a aquesta pandèmia. Una actuació al costat del Col·legi Autonòmic de Farmacèutics, als quals ha agraït la col·laboració.En concret, les persones de més de 60 anys, embarassades, amb hipertensió i malalties cardiovasculars i pulmonars cròniques, així com els qui tenen immunodeficiències, càncer o diabetis, poden trucar al telèfon 900 36 22 36 o al qual ofereixen els municipis per a rebre aquest servei per part de la seua farmàcia més pròxima.