Castelló per la Llengua presenta la renovació de la Carta lingüística de la ciutat

La plataforma mobilitzadora s’ha reunit amb el grup municipal de Compromís

Castelló per la Llengua presenta la renovació de la Carta lingüística de la ciutat
08/11/2019 -

Les representants de la plataforma Castelló per la Llengua, Marta Cubedo, Eva Forés i Maria Nebot, s’han reunit avui amb el regidor de Normalització Lingüística Francesc Mezquita, de Compromís, qui hi ha assumit les 18 propostes de la Carta lingüística i s’ha compromés a implementar-les.

Castelló per la Llengua i Compromís han destacat com a polítiques lingüístiques prioritàries en la legislatura la renovació de l’ordenança de normalització (vigent des de 1991), la formació del funcionariat i de les noves contractacions en la competència lingüística per garantir el dret de la ciutadania a rebre l’atenció en valencià així com la creació d’una comissió de seguiment de la implementació de la Carta lingüística. Aquesta comissió estarà «formada per representants de l’Ajuntament, els partits signants de la Carta i per representants de la societat civil», tal com especifica el document. El regidor, Francesc Mezquita ha plantejat una propera reunió amb la plataforma per «establir un pla estratègic amb objectius concrets a assolir i poder avaluar-los».

«És fonamental treballar per la plena implantació de la llengua en l’administració i l’ampliació de l’ús del valencià en tots els documents i tràmits oficials», ha destacat Mezquita, qui ha recordat que «queda molta faena per fer per a aconseguir que tant les noves generacions com les persones nouvingudes aprenguen, comprenguen i estimen la nostra llengua».

Amb aquesta nova adhesió, la de Compromís, es dóna continuïtat a la proposta signada amb la Plataforma el 2015, en aquell moment per cinc partits polítics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari