Castelló desplegarà un dispositiu de seguretat i control d'accessos per a facilitar la vacunació

L’Ajuntament també reforça les línies 8 i 18 d’autobús per a afavorir l’arribada a l’Auditori en transport públic urbà

Castelló desplegarà un dispositiu de seguretat i control d'accessos per a facilitar la vacunació
16/04/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha preparat un dispositiu de seguretat i control d’accessos, així com un reforç del servei de transport públic, de cara a la vacunació massiva que comença dilluns que ve a l’Auditori i Palau de Congressos. “Hem estat treballant i col·laborant des del primer moment amb les autoritats sanitàries en la gestió de la covid-19 i ara seguim en la mateixa línia davant el pla de vacunació massiva que comença el dilluns”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Una vegada més, com ja vam fer amb l’hospital de campanya, prestem tota la col·laboració necessària des de l’Ajuntament perquè aquest procés de vacunació que tant esperàvem es desenvolupe amb totes les facilitats possibles”, ha dit.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha mantingut hui una reunió amb responsables de la Policia Local de Castelló i de Protecció Civil en la zona de l’auditori amb l’objectiu d’acabar de perfilar l’operatiu que s’activarà dilluns que ve, 19 d’abril. Així, es farà un desplegament específic de Policia Local i de Protecció civil en els voltants de l’auditori, en punts d’accés al punt de vacunació i en les entrades als aparcaments. Se senyalitzaran els punts d’entrada i eixida a la zona de l’auditori, tant en vehicle com a peu, i s’ha marcat un accés per als vianants, amb itinerari d’entrada i eixida.

A més, s’han habilitat tres zones de pàrquing; dos per a la ciutadania i una altra per al personal sanitari. “Des de l’Ajuntament col·laborem amb aquest dispositiu de seguretat i control d’accessos per a facilitar el desenvolupament de la vacunació massiva a la nostra ciutat i evitar col·lapses i aglomeracions”, ha ressaltat Donate.

Reforç en el transport públic

Respecte al transport públic urbà, amb motiu del pla de vacunació es reforcen les línies 8 i 18 (totes dues circulars, amb eixida a l’Hospital General). El reforç permetrà reduir la freqüència de pas habitual, de 30 a 15 minuts de dilluns a divendres; i de 60 a 30 minuts els dissabtes. La primera eixida serà a les 7.00 hores i el reforç funcionarà fins a les 20.00 hores. Des de les 20.00 i fins a les 22.00 hores (fora de l’horari de vacunació), la freqüència de pas serà de 30 minuts, de dilluns a divendres; i de 60 minuts els dissabtes, com habitualment. I els diumenges i festius es mantindran els horaris ordinaris sense canvis. Unes altres de les línies amb parades pròximes al punt de vacunació són la L3 (Basílica del Lledó-Rotonda Hospital la Magdalena) i la L11 (Rafalafena-Universitat Jaume I).

D’aquest reforç es donarà compte als usuaris de l’autobús, a través de cartelleria en les parades, i també s’han editat fullets amb el mapa del transport públic urbà de la ciutat, en les quals s’indica el servei especial, amb tots els horaris, i les parades més pròximes a l’Auditori.

“Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible hem preparat un servei especial d’autobús, amb reforç en dues línies, amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania l’arribada a l’Auditori i Palacio de Congressos amb transport públic”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari