Castelló

Castelló llança més de 180 tallers d'educació en hàbits de vida saludables per a col·legis

1 minut

Presentació dels tallers ‘Salut en l'escola’ de Castelló

La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una nova edició dels tallers d'hàbits de vida saludables, dirigides als col·legis de la capital de la Plana. Sota el títol 'Salut a l'escola', en total s'han programat més de 180 tallers que seran impartits a més de 4.000 alumnes entre 2° i 6° d'Educació Primària, segons ha detallat el consistori.

Per a esta edició, el govern municipal ha posat la seua atenció en la prevenció de l'assetjament escolar i l'educació sobre l'ús responsable d'internet. A més, es tractaran altres temes com la importància de l'educació en la infància o la higiene postural, entre altres. Segons ha explicat el regidor responsable de l'àrea, Luciano Ferrer, "la combinació de tots estos temes és clau per a assegurar el benestar integral dels xiquets en el seu desenvolupament social".

Amb un enfocament pràctic, els tallers proposats no sols busquen erradicar el bullying, sinó també promoure l'empatia i la comprensió entre companys. "La intervenció primerenca en situacions d'assetjament pot previndre danys emocionals a llarg termini, contribuint al fet que els xiquets cresquen en un ambient on se senten segurs i respectats. I això és precisament el que volem promoure amb estos tallers", ha indicat Ferrer.

A més, estos tallers creen un espai on els estudiants poden parlar obertament sobre les seues experiències, entendre les conseqüències de l'assetjament i aprendre sobre la importància de ser aliats, no sols espectadors, enfront de situacions de maltractament. En paraules de Ferrer, "això reforça la idea que la comunitat escolar sencera ha d'estar involucrada en la prevenció i solució del bullying".

Tal com ha explicat el regidor, "l'enfocament d'estos tallers, que combina la lluita contra l'assetjament escolar, la seguretat digital i la promoció d'hàbits alimentosos saludables, cerca preparar als xiquets de la nostra ciutat per a enfrontar els desafiaments del seu temps. Des de la seua vida a l'aula fins a la seua interacció en línia i els seus hàbits quotidians, se'ls està brindant una base sòlida per al seu benestar físic i emocional".