Castelló licita millores en la zona del col·legi Guitarrista Tàrrega

L’Ajuntament assumeix l’obra que dignificarà més de 55.000 metres quadrats en els voltants del grup Perpetu Socors

Castelló licita millores en la zona del col·legi Guitarrista Tàrrega
16/12/2019 -

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte d’obres de reparacions i millores en la unitat d’execució 54-UE-R, que sale a licitació amb un pressupost de 248.227 euros. La superfície en la qual s’actuarà té 55.832 metres quadrats i se situa en uns terrenys confrontants amb el municipi d’Almassora. Limita a l’oest amb el col·legi Guitarrista Tárrega, a l’est amb el grup Perpetu Socors, al sud amb el camí la Ratlla d’Almassora i al nord amb l’avinguda Camp de Montiel i sòl de particulars.

El regidor d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, ha explicat que aquesta unitat d’execució complementa a la 55-UE-R, amb la qual es dignificava l’entorn del centre de salut de Perpetu Socors i se suma la llista d’obres d’urbanització i millores que assumeix l’Ajuntament de projectes que van quedar per acabar a causa de la crisi. “Son unes obres que pretenen millorar la qualitat de vida en aquest grup perifèric del districte sud de la ciutat millorant els equipaments i les zones verdes”, ha assegurat. “És important impulsar projectes urbanístics que la crisi va frenar i va deixar a mitjà executar, amb els efectes negatius que aquesta situació genera en l’espai públic urbà”, ha assegurat el responsable municipal d’Obres i Projectes Urbans.

La nova intervenció, el projecte de la qual està en fase de licitació, se centrarà fonamentalment en dues zones verdes; les places de la Mancha i Monte Aragón; i en una zona esportiva en la qual se situa un camp de futbol de recent construcció. L’obra contempla la reparació dels elements d’espai públic afectats, així com el subministrament i instal·lació de mobiliari urbà que no van ser col·locats en el seu moment per l’agent urbanitzador, a més de les reparacions necessàries les instal·lacions i jardineria existents, amb les reposicions d’espècies vegetals, per a facilitar la seua utilització com a espai lliure al servei de les futures edificacions residencials.

Entre altres actuacions, es prolongarà la rampa existent en la plaça Monte Aragón per a evitar embassades al principi de la mateixa i es dotarà d’una rampa similar per a l’accés al vestíbul de l’edifici en la plaça de la Mancha. A més, construiran dos passos sobreelevats en l’avinguda Camp de Montiel, cantonada al carrer Sierra d’Alcaraz i al carrer Calar del Mundo, amb la finalitat d’alentir i controlar la velocitat del trànsit rodat.

També s’actuarà sobre la xarxa de drenatge de la zona, reparant l’existència d’escomeses excedents en el seu entroncament amb la canalització principal i està previst col·loca embornals de recollida d’aigües pluvials, en zones on es produeixen embassades als carrers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari