Marco ubicarà en l'antic asil la nova Biblioteca Central de Castelló i un centre de cultura i educació multimèdia

La candidata socialista proposa presentar la candidatura de Castelló a Capital Europea de la Cultura

Marco ubicarà en l'antic asil la nova Biblioteca Central de Castelló i un centre de cultura i educació multimèdia
17/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha exposat hui les propostes del bloc ‘la Ciutat Educadora’, incloses en el programa electoral del PSPV-PSOE. La presentació s’ha efectuat davant l’edifici de l’antic asil, al carrer Governador, en el qual els socialistes preveuen situar la nova Biblioteca Central de Castelló (BCC). “Castelló necessita una biblioteca digna, un espai modern i funcional, accessible, un gran centre de cultura en el cor de la ciutat”, ha afirmat.

La nova biblioteca de referència es complementaria amb un centre de cultura digital, innovació tecnològica i educativa. A més, comptaria amb un centre d’estudi obert a la ciutadania que estaria obert les 24 hores en períodes d’exàmens. “Som ambiciosos i volem un centre cultural d’avantguarda que pal·lie la manca d’infraestructures culturals a Castelló”.

Marco ha insistit en la necessitat de completar el mapa de centres culturals a Castelló, amb els quals es podria optar a presentar candidatura a Capital Europea de la Cultura. “Som conscients que no és projecte a curt termini. Però hem d’elaborar un Pla Estratègic de Cultura que siga el full de ruta per a aconseguir aqueix objectiu”, destaca. Marco ha estat acompanyada dels candidats Pilar Escuder, Omar Braina i Jorge Ribes.

En aquest sentit, la candidata socialista considera que l’edifici de l’antic Asil és una oportunitat per a acollir aqueix ús. L’immoble va ser adquirit pels governs de la dreta per un cost de 16,8 milions d’euros, destinat al principi a la construcció d’un nou Ajuntament, encara que el projecte no va tirar avant per falta de pressupost.

“Vivim temps definit pels nous consums culturals, per Internet i per la globalització i Castelló ha de ser pionera en l’obertura d’un centre multimèdia d’alt nivell que done respostes a les demandes de la joventut, però també de la gent gran, cada vegada més interconnectada amb les noves tecnologies”, ha destacat. “Òbviament, es tracta d’un projecte molt ambiciós i caldrà avaluar el seu cost i establir les fases en les quals pot desenvolupar-se”. Sempre amb el suport d’altres administracions, especialment de la Conselleria de Cultura.

El programa electoral del PSPV-PSOE inclou un altre “objectiu irrenunciable” per a Castelló: el Conservatori Superior de Música i Dansa, que “ha de ser una realitat en el pròxim mandat”. També ha remarcat la necessitat de comptar amb un espai per al Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC). Un altre projecte en cartera és recuperar el Museu a l’aire lliure, iniciat a mitjan dècada dels huitanta perquè les mitgeres dels edificis siguen galeries obertes d’art urbà.

“Castelló és una ciutat més viva que mai. En el moment d’arribar a l’Ajuntament érem conscients que la cultura havia d’estar més present al carrer. Vam fer un esforç pressupostari per a incrementar l’oferta d’oci i dinamització social en tota la ciutat. Vam posar en marxa el Menador com a gran contenidor cultural de Castelló, hem incrementat la programació i activitats del Planetari i hem multiplicat els esforços en la recuperació del patrimoni. Com a exemples, ha citat es Castell Vell, el refugi antiaeri de Tetuan i la vila romana de Villamargo.

“En aquests quatre anys hem establit les bases de la cultura que volem i ara toca planificar objectius que no solament servisquen per al consum cultural de la nostra població, sinó que siguen un factor de reputació per a Castelló i un element de promoció turística. La cultura ha canviat Castelló en aquests anys. Ara és el moment de la consolidació d’aquesta xicoteta gran revolució cultural que ha viscut la ciutat”, ha conclòs.

Escuder, Braina i Ribes han presentat la resta de projectes inclosos en ‘la Ciutat Educadora’, dins dels apartats de Cultura, Educació, Esports, Joventut i Festes. El programa electoral del PSPV-PSOE s’ha ajustat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. El document pot descarregar-se en la pàgina web de campanya: www.anemcastello.es. 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari