La nova Diputació ha rebaixat les ajudes directes per a apostar per criteris transparents

Santiago Agustí acusa a Elena Vicente, diputada provincial del PP, de “mentir” en dir que l’actual corporació ha pujat les subvencions

La nova Diputació ha rebaixat les ajudes directes per a apostar per criteris transparents
09/12/2019 -

Més transparència i imparcialitat a l’hora de concedir ajudes directes a ajuntaments i col·lectius de la província de Castelló. Aquesta és una de les grans apostes de la Diputació del canvi que presideix José Martí des del mes de juny passat i que s’ha vist reflectida en els pressupostos per a 2020 que ha aprovat l’equip de govern, integrat per PSPV i Compromís, amb l’abstenció en el ple de PP i Ciutadans.

Santiago Agustí, diputat provincial d’Hisenda, respon així a les crítiques abocades per la diputada del PP Elena Vicente, qui “no ha dubtat a abocar mentida rere mentida a l’opinió pública en dir que hem augmentat per a l’any que ve en 80.000 euros la despesa corresponent a les ajudes directes“. Per a Agustí, “hi ha qüestions que no admeten discussió ni interpretacions i els números són el que són”.

En aquest sentit, subratlla que en els annexos de pressupost és obligatori que consten les línies nominatives de subvencions. Així, si en el pressupost que va elaborar el PP en l’època de Javier Moliner per a 2019 constaven, en el citat annex, 124 línies nominatives que ascendien a un import global de 3.694.788’65 €, “per a aquest 2020, en el citat annex dels pressupostos del canvi que impulsem nosaltres, consten 104 línies nominatives que ascendeixen a un import global de 3.468.426’79 €.

La conclusió és, segons Santiago Agustí, doble, ja que “d’una banda hem reduït en 20 els convenis singulars que se signaven de manera discrecional pels anteriors governants i, per un altre, aqueixa quantitat baixa en 226.362,65 euros”. Així, el diputat provincial d’Hisenda assenyala que “els números parlen per si sols i deixen en evidència, una vegada més, l’absoluta tergiversació que fa el Partit Popular del pressupost”.

Cal recordar que els pressupostos de la Diputació del canvi per a 2020, que freguen els 149 milions d’euros, responen a voluntat de l’actual equip de govern que hi haja “més transparència”. Això suposarà que s’aposte de manera decidida per diferents línies de subvencions per concurrència competitiva, que es repartiran seguint criteris d’imparcialitat i objectivitat.

Així, insisteix Agustí a recalcar que en 2020 aquestes subvencions seran més participatives i transparents perquè, eliminant els convenis singulars que el PP atorgava a dit, i que perpetuava durant anys i anys, eliminem també la discrecionalitat que durant tant de temps ha sigut el segell inconfusible de la Diputació de Castelló”. Amb això, “ara, per fi, totes i tots tindran opció a concórrer a les subvencions de la nova Diputació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari