Almassora

Almassora dissenya la seua estratègica turística amb agents socials i econòmics per a potenciar els seus atractius

L'Ajuntament organitza un Focus Group per a conéixer les necessitats i analitzar les fortaleses que té la localitat en este àmbit

1 minut

'Focus Group' sobre turisme organitzat pel Ajuntament d'Almassora

L'Ajuntament d'Almassora, a través de la Regidoria de Turisme, ha organitzat un Focus Group per a conéixer les necessitats i analitzar les fortaleses en l'àmbit turístic que té la localitat. Esta acció, duta a terme per l'empresa encarregada de redactar un nou pla estratègic en esta matèria, ha comptat amb l'assistència de la regidora de Turisme, Silvana Rovira, així com d'altres membres de l'equip de govern, tècnics municipals i altres agents socials i econòmics.

Durant esta dinàmica de participació, els assistents han abordat reptes a superar i possibles actuacions a prioritzar. “L'empresa encarregada de redactar el pla estratègic ja ha fet treball de camp i ara és moment de recaptar opinions amb el clar objectiu de fer valdre els nostres atractius que són molts i és necessari potenciar per a generar activitat”, ha explicat la regidora de Turisme.

“El nostre propòsit és dur a terme un pla real que es puga materialitzar amb accions concretes i portar-lo avance perquè sempre val la pena descobrir Almassora i sorprendre's”, ha ressaltat Rovira. I és ací on la diferenciació juga un paper clau per a oferir un producte únic, que garantisca experiències i aferme la imatge d'Almassora com un destí amb possibilitats.

Per tant, els objectius passen per l'aprofitament dels recursos existents des d'un punt de vista sostenible, la governança turística a través de la col·laboració publicoprivada, la millora i ampliació de l'oferta existent, la transformació digital del sector, la creació de productes turístics competitius, la captació de nous mercats i segments, així com l'organització d'esdeveniments amb un clar component turístic.

Reforma de l'alberg i posada en valor de l'entorn de Santa Quitèria

Durant el Focus Group ha estat molt present el projecte, que ara s'està ultimant en l'àmbit tècnic, per a rehabilitar l'entorn del pont de Santa Quitèria, declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) amb el clar objectiu de posar-lo en valor i potenciar-ho com a destí de turisme rural i de naturalesa. Una actuació que serà possible gràcies a la recent ajuda concedida de 2,9 milions d'euros, englobada dins del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

Així, el projecte contempla la rehabilitació de l'alberg i del bar que hi ha en este espai, així com la creació un altre edifici per a usos varis. L'actuació aposta per millorar l'accessibilitat, recondicionar la plaça-mirador existent, la digitalització de les instal·lacions, així com la recuperació de tota la zona al costat del riu Milllars.

Esta intervenció permetria potenciar l'ús de l'embarcador del Millars, on es fan activitats aquàtiques, com a piragüisme, i consolidar la sendera, que compta amb la catalogació de sendera blava que atorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).