Almassora

Una exposició sobre ciència i tecnologia aterra a Almassora

La mostra ha sigut dissenyada pel Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC

1 minut

Exposició 'Les xiques som guerreres… i també enginyeres (i científiques, tecnòlogues, matemàtiques…)' a Almassora

Una nova exposició arriba a Almassora. Esta setmana, la Unitat d'Igualtat de la Regidoria de Benestar Social ha inaugurat la mostra 'Les xiques som guerreres… i també enginyeres (i científiques, tecnòlogues, matemàtiques…)'. Una proposta dirigida especialment als centres educatius de la localitat i que es pot visitar en l'Espai Mercat fins al pròxim 24 de gener, tal com ha anunciat l'Ajuntament. 

L'exposició, que ja ha sigut visitada per l'alcaldessa, María Tormo; la regidora de Benestar Social, Eugenia Martinavarro; i l'edil d'Educació i Cultura, Vicente Blay Casino, està concebuda per a despertar l'interés de les estudiants per les carreres de ciència i tecnologia. A través de 26 panells, esta iniciativa convida a reflexionar sobre el paper de la dona en la ciència i la tecnologia, destaca la contribució de les dones a l'avanç del coneixement científic i subratlla la importància que les xiques no s'enfronten a cap obstacle a l'hora de decidir la seua professió. A més, dona a conéixer el nom i el treball d'investigadores que actualment formen part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

La mostra ha sigut dissenyada pel Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC i part del projecte Hypatia, una iniciativa finançada per la Comissió Europea que té com a objectiu fomentar el model STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, segons les seues sigles en anglés) posant en contacte a centres educatius, museus de ciències, instituts d'investigació i indústria amb experts en qüestions de gènere i amb els propis adolescents. 

Amb unes il·lustracions molt actuals i un text pròxim, està pensada per a despertar l'interés de les adolescents per les carreres de ciència i tecnologia.

“Esta exposició recorda a les nostres xiquetes i jóvens que poden ser el que vulguen, perquè tenen la mateixa capacitat que ells per a aconseguir el que es proposen”, ha explicat la regidora de Benestar Social, qui ha insistit que, des de les administracions, s'han de fomentar iniciatives destinades a avançar en la necessària igualtat d'oportunitats.

“No hi ha estudis de xics ni de xiques, qualsevol persona pot estudiar el que es propose i tindre una carrera professional. L'esforç, la constància, la vàlua i el mèrit no entén de gènere”, ha ressaltat Martinavarro.