Llum verda a la compra dels solars grans per a la pantalla del Serrallo de Almassora

Llum verda a la compra dels solars grans per a la pantalla del Serrallo de Almassora
22/11/2021 -

La regidora de Territori d’Almassora, Carmina Martinavarro, avançarà hui als grups polítics en comissió els avanços en la compra de sòl per a la futura pantalla verda, que comencen amb l’adquisició de les pastilles de major grandària. Així ho ha traslladat l’edil després de les visites realitzades pel seu departament a cadascuna de les finques afectades i les valoracions dels terrenys. L’Ajuntament serà l’escenari per a la citació individual de cada propietari aquest mes després de la reunió mantinguda a l’estiu i la taxació ‘in situ’ de cada finca.

Martinavarro ha agraït al seu departament el treball detallat per a valorar tots els elements i oferir als propietaris afectats pel parc públic un preu ajustat a la situació de la parcel·la. “Ha sigut un treball molt minuciós que partia de zero, que és el que havia fet fins hui, fins a aconseguir un inventari real i detallat amb el qual ja podem tancar la compra-venda”, segons la responsable de Territori. “Sense compra de terrenys no pot haver-hi pantalla i sense taxació no pot haver-hi compra, de manera que el procés ha de seguir un camí que ha avançat després que ens trobàrem que tots els anuncis no tenien cap treball previ darrere”, ha indicat.

En aquesta línia, Martinavarro ha mostrat a l’alcaldessa aquest matí els avanços després de les visites a totes les finques afectades i la seua voluntat de reunir-se aquest mes amb els propietaris de les parcel·les de major grandària per a formalitzar la compra. D’aquesta manera, el consistori podrà agrupar els solars més grans i avançar així l’execució del parc públic que minimitze les molèsties del polígon del Serrallo.

10.000€/fanecada

La taxació tècnica dels terrenys situats en la superfície afectada per la pròxima construcció de la pantalla verda al costat del polígon del Serrallo xifra en 10.000 euros el preu de cada fanecada de sòl en la zona rústica, qualificada com no urbanitzable dotacional parc públic. A partir d’ací, cada valoració té en compte els seus propis elements, la producció agrícola i la resta de circumstàncies que poden incrementar el preu sobre la base dels criteris tècnics que marca la legislació vigent.

Per part seua, l’Ajuntament d’Almassora es mostra confiat que la compra dels terrenys arribarà a bon port i la pantalla serà un altre dels objectius complits dins de l’estratègia de fons FEDER cofinançats per la Unió Europea. No en va, la seua execució compta amb un 50% de finançament europeu i, per a aconseguir aqueixa subvenció, ha d’estar finalitzada abans del 31 de desembre de 2023.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari