La Real Fàbrica de l'Alcora arriba a Fitur 2022

La Real Fàbrica de l'Alcora arriba a Fitur 2022
12/01/2022 -

L’Ajuntament de l’Alcora estarà present en Fitur 2022 per tal de donar a conéixer les principals iniciatives i novetats turístiques de la localitat.

Així, com han avançat l’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Turisme, Ana Huguet, en roda de premsa, en la fira de Madrid es presentaran les accions que s’inclouen en l’estratègia europea de l’Alcora en aquesta matèria amb la qual el consistori persegueix captar fons de la UE per a materialitzar destacats projectes en el municipi.

Entre els objectius es troben la recuperació d’espais naturals municipals, la recuperació i rehabilitació d’edificis patrimonials per a la seua visita i per a la posada en funcionament en ells de nous usos associats al turisme, el foment i potenciació del turisme cultural, esportiu i de naturalesa, la protecció i valorització de patrimoni cultural i natural del municipi en suport al desenvolupament socioeconòmic i promoció de les seues riqueses com a potencial per al desenvolupament del turisme sostenible.

Pel que fa a les accions concretes a dur a terme, Falomir i Huguet han citat, entre altres: la recuperació de sendes, l’adequació de l’últim tram de la senda fluvial del riu de l’Alcora, que connecta amb el nucli urbà del municipi, així com la neteja i senyalització d’altres sendes, la recuperació del paratge de l’ermita de Sant Vicent i adequació de la zona d’acampada lliure, la recuperació del Castell de l’Alcalatén i creació d’un itinerari de visita, la recuperació i rehabilitació de la Torre del Repés com a museu d’interpretació de la història de l’Alcora, la recuperació de la façana i l’edifici fundacional de la Reial Fàbrica, l’increment de l’oferta d’allotjament i restauració, la creació d’un alberg juvenil, el condicionament d’un espai per a furgonetes camperitzades i autocaravanes al paratge de Sant Vicent i la promoció de la recuperació dels habitatges buits del barri antic per a la seua conversió en habitatge turístic.

D’altra banda, l’Alcora promocionarà en Fitur la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, concretament, el primer espai restaurat, condicionat i obert al públic de la manufactura comtal, la nau dels forns.

“Es tracta d’un conjunt extraordinari des del punt de vista patrimonial per la seua monumentalitat i cronologia (construïts entre 1798 i 1805 i en ús fins a principis de la dècada de 1970) i també des del punt de vista turístic, ja que la nau en la qual s’inclouen, de més de 200 m² de superfície útil, constitueix el primer espai en l’ambiciós projecte de recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica”, han destacat.

Els treballs han consistit en la rehabilitació de la nau dels forns i el canvi de coberta de l’antiga fàbrica Azulejos BIC. El projecte va culminar amb l’equipament de la nau per a convertir-la en zona d’acolliment de visitants, centre d’interpretació de la fàbrica i punt d’inici de les diferents rutes turístiques que giren al voltant del patrimoni industrial.

Falomir ha explicat que, dins del projecte de recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica, i com a eina per a la seua contextualització, l’Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d’iniciatives que posen en relleu el patrimoni relacionat amb la fàbrica i que es troba dispers en tot el terme municipal.

L’alcalde ha recordat que “estem seguint les directrius del Pla Estratègic de Turisme de l’Alcora, redactat en 2016”, a més “tenim com a finalitat dur a terme una actualització d’aquest, de manera que s’adapte i incloga totes les accions ja realitzades i propose nous objectius i accions a realitzar”.

“L’Alcora té un gran potencial i estem treballant de valent per tal de recuperar i posar en valor el nostre ric patrimoni cultural, natural i industrial i transformar els recursos disponibles en productes turístics dinàmics que generen noves oportunitats al nostre territori”, ha conclòs Falomir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari