Nules dona suport al sector primari, autònoms i transportistes en l’atur nacional del pròxim 24 de febrer

L’Associació de Llauradors de la localitat forma part de l’entitat organitzadora de les mobilitzacions

Nules dona suport al sector primari, autònoms i transportistes en l’atur nacional del pròxim 24 de febrer
19/02/2021 -

El pròxim dimecres, 24 de febrer, s’ha convocat un atur a nivell nacional per a protestar per la situació d’extrema gravetat per la qual travessen el sector primari, dels transportistes i les persones autònomes. Tres sectors que s’han unit per a donar a conèixer públicament els principals problemes que els afecten i que s’han vist agreujats amb la pandèmia.

De fet, aquest atur està promogut per les diferents associacions que formen part de la Unió d’Associacions Lliures, entre les que es troba l’Associació de Llauradors de Nules. En concret, són prop de 80 associacions de tot el territori espanyol les que s’han adherit a aquest atur general.

Així doncs, entre les principals reivindicacions que han portat a aquests col·lectius a manifestar-se es troben diferents assumptes que afecten al sector Primari que demana que les polítiques agràries europees respecten els objectius bàsics de la PAC en matèria d’increment de la productivitat agrícola i de garantir la seguretat dels proveïments; també exigeixen l’aplicació del Principi de Preferència Comunitària; i la revisió dels Tractats de Lliure Comerç; entre altres.

Per la seua banda, el sector del Transport vol que es regule per llei un control exhaustiu del cabotatge dins del territori espanyol; i mesures que eviten el dumping social de les gran empreses de transport nacionals.

A més, els autònoms demanen mesures de suport que ajuden a superar l’actual crisi derivada de la Covid; reformar el sistema de cotització RETA; la reducció de pagaments abusius a l’administració; i millores en la llei de segona oportunitat.

Davant açò, des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Nules es vol donar suport als llauradors, autònoms i transportistes, “que han tingut que convocar un atur nacional per a reivindicar la situació que estan patint en els seus respectius sectors, s’han unit associacions de tota Espanya algunes d’elles de la nostra província i de Nules. L’actual govern local sempre ha estat al costat del llaurador, i en aquest cas, veiem que és imprescindible mobilitzar-se per a que se’ls tinga en compte per part de les administracions competents”, puntualitza l’alcalde, David García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari