Nules suspèn les festes de Sant Roc, les de Sant Bartomeu i les de Mascarell

Nules suspèn les festes de Sant Roc, les de Sant Bartomeu i les de Mascarell
18/05/2020 -

La Comissió de Festes de Nules ha decidit de manera unànime no programar les festes de Sant Roc i les patronals en honor a Sant Bartomeu 2020 que es celebren al mes d’agost, una decisió que compta amb el recolzament de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Nules i que ha sigut també comunicada als portaveus dels grups municipals.

“No ha sigut una decisió fàcil però sí responsable per què en aquests moments ha de prevaler la salut pública. Per tant, considerem que no es reuneixen les condicions sanitàries per a organitzar esdeveniments i actes multitudinaris en els pròxims mesos”, comenta el president de la Comissió de Festes i regidor de Festes, Gabriel Torres.

Així mateix, Jèssica Gozalbo Romero, Reina de la Vila, i Cristina Cuesta i Zaila Ferrer, dames d’honor seguiran sent les representants del poble fins al pròxim any 2021, “totes elles han mostrat la seua conformitat. Per tant, l’actual reina de la vila seguirà al llarg d’aquest any representant al poble de Nules en aquells actes que requereixen la seua presència, i la reina i les quatre dames d’aquest any esperaran al pròxim per a ser proclamades”, matisa Torres.

Per altra banda, la Comissió de Festes de Mascarell i l’Associació de Veïns de Mascarell han acordat també en el dia d’avui amb l’Ajuntament de Nules la suspensió de tota l’activitat festiva prevista per a aquest any des de la Setmana Cultural fins a les festes patronals en honor a la Mare de Déu dels Àngels, Sant Agustí i Sant Ramon que estava previst celebrar els dies del 26 d’agost al 3 de setembre.

Davant açò, l’alcalde de Nules, David García, assenyala que es tracta de decisions prudents, valentes i encertades, “perquè es vol salvaguardar la salut i evitar contagis”, per tant davant aquesta situació d’emergència sanitària també es va a contactar amb la Comissió de Festes de Sant Xotxim per a valorar conjuntament la idoneïtat o no de celebrar aquests festejos al mes de setembre. En relació a les festes patronals de la Mare de Déu de la Soledat, que tenen lloc al mes d’octubre, ens esperarem a veure com transcorre l’actual situació per a prendre una decisió en els pròxims mesos”.

García ressalta a més que “som conscients que aquesta decisió comporta repercussions econòmiques a diferents sectors com pot ser el de la ramaderia, de manera que des de l’Ajuntament de Nules anem a instar a la Conselleria d’Agricultura a que elabore un pla d’ajuda per a aquest sector i també anem a parlar en les ramaderies a les que el consistori ha comprat bous per a ajornar el contracte per al pròxim any”.

No obstant això, des de l’Ajuntament de Nules es va a destinar tots els recursos disponibles a reactivar l’economia local i a les persones que ho necessiten, “en els pròxims dies anem a incrementar les ajudes d’emergència i també estem avançant el pagament de diferents subvencions”, apunta García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari