Onda

Onda instal·larà un pioner sistema d'àudio en el teatre Mònaco i La Cassola per a les persones amb audiòfon

Mitjançant bucles magnètics es transmetrà el senyal d'àudio directament al dispositiu d'assistència auditiva

2 minuts

onda sistema audio teatro
Onda avança en la seua aposta per convertir-se en una ciutat més inclusiva i accessible. A partir de setembre, els ondenses amb pèrdua auditiva, que utilitzen audiòfons o implants coclears, podran gaudir dels espectacles programats en el Teatre Mònaco i la sala La Cassola amb total claredat, gràcies a la instal·lació d'un pioner sistema de bucles magnètics que transmetrà el senyal d'àudio directament al dispositiu d'assistència auditiva. Amb això, se soluciona el problema del senyal distorsionat o feble que reben aquestes persones en els espectacles sense sistema d'àudio adaptat.A més, també s'adaptarà aquesta tecnologia a les taquilles del teatre perquè els mateixos usuaris no tinguen problemes de comunicació. La inversió total per a aquesta millora de l'accessibilitat és de 14,480 euros, dels quals 5.792 euros han sigut subvencionats per la Generalitat Valenciana.

Funcionament

Els bucles magnètics funcionen mitjançant la transmissió d'un senyal d'àudio d'alta qualitat directament a un receptor, en el dispositiu d'assistència auditiva, mitjançant un camp magnètic captat pels audiòfons en posició T. Alhora, la majoria d'aquests audiòfons compten amb una bobina inductiva que torna a transformar aquest camp magnètic en so dins de l'orella, fent que la persona quede aïllada de reverberacions i soroll ambiente i reba un so nítid i intel·ligible.El regidor de Serveis Socials, Qualitat de Vida i Família, Óscar Valero, ha explicat que “amb aquesta iniciativa fem un pas més en el nostre compromís de fer una ciutat més inclusiva i amb major qualitat de vida, ja que garantim la millor experiència auditiva a aquelles persones que fins ara no podien gaudir dels espectacles com mereixien”.

Pictogrames i llenguatge braille

Cal recordar que, dins d'aquesta política inclusiva, l'Ajuntament ja va senyalitzar amb pictogrames i llenguatge braille els edificis públics, parcs i jardins amb l'objectiu de facilitar la comunicació de les persones amb discapacitat.Així, aquells ondenses amb trastorn de l'espectre autista (TEA), invidents o qualsevol tipus de deficiència cognitiva el tenen hui una mica més fàcil quan acudisquen a realitzar les seues gestions a l'Ajuntament, o altres dependències municipals, instal·lacions esportives o passegen pels parcs i jardins de la ciutat. Els senyals inclouen símbols i llenguatge braille.