Onda ofereix una nova oportunitat laboral a 15 persones amb discapacitat i víctimes de violència de gènere

Onda ofereix una nova oportunitat laboral a 15 persones amb discapacitat i víctimes de violència de gènere
02/06/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha incorporat a la seua plantilla a 15 persones amb discapacitat i víctimes de violència de gènere a través del programa de beques de formació en pràctiques. Com a novetat, el consistori ha ampliat la duració d’aquesta formació, de tres a cinc mesos, i la remuneració mensual rebuda, de 500 a 600 euros per 25 hores setmanals.

Així, el govern municipal compleix amb el seu compromís d’augmentar la inversió en aquestes beques per a ajudar als col·lectius en risc d’exclusió social. Els becaris realitzaran labors de suport a la consergeria de l’Ajuntament, Centre d’Ocupació Monteblanco i les instal·lacions esportives municipals, a més de reforçar el personal del Museu del Taulell Manolo Safont, local d’Associacions i Centre de Dia.

La tinenta d’alcalde i regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha comentat que “des d’aquest govern continuem apostant per ampliar les oportunitats de formació als i les onderes en risc d’exclusió, amb l’objectiu final de facilitar-los l’accés al món laboral i millorar la seua qualitat de vida”.

Requisits

Entre els requisits comuns per a optar a les beques destaquen tindre entre 18 i 64 anys, ser veïns d’Onda i trobar-se en situació de desocupació. En concret, per a les beques formatives a persones amb discapacitat es requereix acreditar un grau de discapacitat d’almenys 33 per cent. Per part seua, les aspirants a les beques de viogen hauran de reunir la condició de dona supervivent a la violència de gènere acreditada bé a través d’una sentència condemnatòria, una resolució judicial amb mesures per a la protecció de la víctima o una ordre de protecció a favor de la víctima.

Cal destacar que en tots dos casos les persones becades seran supervisades per part d’un tècnic d’ocupació del servei Onda Activa. Com a pas previ a l’inici de la beca, aquest professional realitzarà una valoració de les competències laborals i personals dels candidats seleccionats. Després, donarà suport, intermediació i formació als beneficiaris de les beques en l’acompliment de les seues tasques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari