La justícia estima el recurs de Peníscola contra el PATIVEL i reitera la nul·litat del pla de 2018

La justícia estima el recurs de Peníscola contra el PATIVEL i reitera la nul·litat del pla de 2018
29/03/2021 -

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat el recurs contenciós administratiu presentat per l’Ajuntament de Peníscola contra el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda Litoral (PATIVEL) de la Comunitat Valenciana, aprovat per la Generalitat Valenciana el 2018.

L’Ajuntament va tramitar el recurs després d’haver al·legat al Pla i que l’administració autonòmica desestimara les seues al·legacions. “Estàvem convençuts i vam defensar que el Pla mancava d’estudis i documentació preceptiva i necessària per a la seua aprovació, la qual cosa ha ratificat la justícia” ha destacat el mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha recordat que l’Ajuntament s’ha queixat i ha posat en evidència a la Generalitat sobre el “tracte desigual per a Peníscola”.

A més Martínez ha insistit reiteradament que el Pativel “no té un ampli consens per la falta d’un procés de participació real”.

La sentència que admet el recurs de l’Ajuntament de Peníscola contra el Pla autonòmic, conforme al seu fonament jurídic cinqué, per elemental principi d’unitat de doctrina, aplica els postulats de la sentència d’11 de febrer de 2021, que declara nul el decret aprovat per la Generalitat.

“La Generalitat pot ara recórrer al Suprem, no obstant això, queda clar que el descontentament generalitzat ha d’obrir un procés de reflexió més enllà dels procediments jurídics, perquè l’administració autonòmica recapacite i escolte a totes les parts per a avançar en la regulació que permeta la protecció i una gestió sostenible del nostre litoral” ha ampliat el primer edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari