Villareal

Vila-real aferma la seua col·laboració amb l'escola de negocis ESIC a través d'una trobada binacional sobre gestió del talent

1 minut

Conferència de Toni Marín al Palau de la Música

El regidor de Serveis Socials, Salut, Seguretat Pública i Emergències, Toni Marín, ha participat en la II Trobada binacional ‘Gestió del talent en temps de crisi’, organitzada per ESIC University i Salud Horisoes Iberia, en la qual líders del sector públic i privat d'Espanya i Colòmbia han compartit les seues experiències i estratègies de lideratge sobre la gestió del talent humà en situacions de crisi. Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-real manté des de l'any passat una col·laboració amb l'escola de negocis ESIC Comunitat Valenciana, un dels centres de formació i emprenedoria més importants del país, amb la finalitat d'impulsar accions per a la millora de la competitivitat del teixit empresarial de la ciutat.

La II Trobada sobre gestió del talent en temps de crisi ha comptat amb la participació de representants de sectors com el sociosanitari, educatiu, màrqueting i tecnologia. A més del regidor vila-realenc, que ha participat de manera telemàtica en la conferència, també han intervingut ponents com José Manuel Restrepo, exministre de Comerç, Indústria i Hisenda de Colòmbia i actual rector de l'Escola d'Enginyeria d'Antioquia; Pablo Otero, gerent general de EPS SURA (empresa promotora de salut); Alejandro Montero, Team leader B2B Performance Màrqueting en Okisam; Roberto Baquero, gerent de models de valor en Annar-Salud Horisoes Iberia; i en representació d’ESIC University, Paula Nieto, Esther Pagán i María Guijarro.

Tal com ha destacat Marín, entre les qüestions que es van abordar en la trobada cal assenyalar la importància de la flexibilitat i adaptació organitzacional davant escenaris cada vegada més incerts, la resiliència, les estratègies de comunicació interna implementades per a mantindre la cohesió i el compromís en temps difícils, els tipus de lideratges, la implementació d'eines digitals per a la gestió remota i la necessitat de treballar en la motivació i el benestar emocional dels equips. A més, els assistents van poder reflexionar sobre la rellevància de l'empatia i el lideratge pròxim com a pilars essencials per a abordar les crisis de manera efectiva.

La trobada va finalitzar amb un espai de preguntes i respostes, on els assistents van intercanviar idees amb els ponents. Les conclusions finals van apuntar a la importància de la col·laboració intersectorial per a superar desafiaments globals i la necessitat de continuar formant-se davant entorns cada vegada més canviants.

Cal recordar que en el marc de la col·laboració entre l'Ajuntament i ESIC l'any passat es va dur a terme a Vila-real el workshop ‘Gestió del talent sènior’, impartit per la coach i especialista en lideratge Raquel Davó; així mateix, es va impartir de manera totalment gratuïta el programa Generació Digital Pimes: Persones d'Equips Directius, dirigit a responsables de pimes d'entre 10-249 empleats, amb la finalitat de realitzar un procés de mentorització i acompanyament per a posar en marxa el Pla de Transformació Digital de la seua pròpia pime, de la mà d'un claustre i mentors experts.