Vila-real i FACSA reforcen la seua aliança per a fomentar el coneixement sobre l'aigua i la seua gestió

Vila-real i FACSA reforcen la seua aliança per a fomentar el coneixement sobre l'aigua i la seua gestió
09/02/2022 -

El regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Vila-real, Xus Madrigal, ha visitat les instal·lacions municipals de captació d’aigua potable gestionades per FACSA. En la visita ha estat acompanyat, com a representants de la companyia, per Pascual Maximino, director d’àrea, i per Rafael Ferrer, coordinador de zona.

L’objectiu de la visita ha sigut estudiar les possibilitats que ofereixen les instal·lacions associades al subministrament d’aigua potable per a poder acostar-les a la població de Vila-real i millorar amb això el coneixement sobre l’aigua i la seua gestió. En concret les instal·lacions que formen part de servei que ofereix FACSA són la Bassa del Poble, Amorós, Curt de Carinyena i Reg Nou, totes elles amb un pou i un depòsit, exceptuant Amorós on hi ha dos pous i dos depòsits.

Una de les opcions que s’estan valorant és la programació de visites d’estudiants, associacions i col·lectius per a poder observar els diferents punts de captació i les seues peculiaritats, el procés de tractament de l’aigua i de distribució a la xarxa. Per a això, el consistori preveu adequar les instal·lacions amb la formigonada de parcel·les, la construcció de zones de berenador, així com la creació d’un xicotet museu de l’aigua dins de la instal·lació que porta per nom Bassa del Poble.

“L’aigua és un recurs valuosíssim que moltes vegades donem per descomptat. El nostre compromís en aquest punt és ferm: no sols garantir la millor qualitat en el subministrament, sinó també acostar a la ciutadania el coneixement de la història, les infraestructures i la gestió de l’aigua, com a millor camí cap a la consciència ecològica i de consum responsable. En aquest objectiu comptem sempre amb la inestimable col·laboració de FACSA”, valora el regidor de Serveis Públics, qui emmarca en aquest compromís la recent visita a les instal·lacions i punts de subministrament.

El director de l’àrea de proveïment, Pascual Maximino, ha remarcat aquesta iniciativa amb la qual “FACSA conjumina de nou esforços amb l’Ajuntament en el foment de la cultura de l’aigua, com a manera de sensibilitzar sobre la necessitat de protegir aquest recurs tan essencial però escàs entre els veïns i veïnes de Vila-real”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari