cultura

L'audiència d'À Punt creix un 13% en 2021 i tanca l'any amb una quota del 3,4%

L’audiència augmenta un 13% i és una de les autonòmiques que més creixen

3 minuts

Programa 'Benvingut 2022' con Máximo Huerta desde la plaza del Ayuntamiento de València
Els informatius i l’Oratge són els programes que més veuen els valencians en la seua radiotelevisió pública. Les audiències oscil·len cada dia entre el 8% i 12% en el cas del NTC Migdia i entre un 5% i un 8% pel que fa al NTC Nit, amb vora 100.000 espectadors. De mitjana anual, el NTC Migdia congrega un 9%, és a dir, més de 105.000 espectadors cada dia, mentre que el NTC Nit ha aconseguit escalar fins a dades superiors al 5%, reunint més de 70.000 teleespectadors.Aquestes dades facilitades per Kantar també inclouen el rècord d’audiència informativa de 2021, que es va donar al NTC Migdia del 5 de gener, quan va obtindre un 19,6% de share i 235.000 espectadors, mentre que el NTC Nit més vist va ser el 18 de novembre, que va obtindre un 9,7% i 171.000 espectadors.Per la seua part, l’equip de l’Oratge, dirigit per Victòria Rosselló, ha captivat la fidelitat de centenars de milers amb xifres que van del 9% al 13%. De fet, la passada Nit de Nadal va obtindre un 12,9 de share, amb 173.000 espectadors. El rècord el té el 5 de gener, quan 245.000 valencians escolliren À Punt per informar-se de les previsions meteorològiques.

Benvingut 2022

El programa Benvingut 2022 de Cap d’Any va reunir vora 100.000 persones amb un 5’2% de share. Este espai, que va incloure les campanades des de la Plaça de l’Ajuntament de València, va estar presentat per Màxim Huerta, Àlex Blanquer i LLuís Cascant. Amb la presència en directe d’alguns actors de L’Alqueria Blanca, el presentadors van anunciar l’emissió d’esta popular sèrie en format diari a partir del mes d’abril. També el programa Tàp Zàping, que el va precedir eixa nit en la graella, va enregistrar les mateixes dades d’audiència.

Alternativa a les generalistes

La pujada d’À Punt del 13% d’audiència respecte del 2020 espenta la mitjana anual del 3% del 2020 fins a la cota 3,4%, registres que s’apropen ja a l’audiència de Canal 9 quan va tancar, amb un menys competitiu mercat audiovisual i una realitat pressupostària tres vegades major.A més, À Punt és una de les radiotelevisions autonòmiques que més creixen el 2021, juntament amb la Televisió Canària, per la cobertura del volcà de La Palma, i les d’Aragón TV, Astúries, Canal Sur i Múrcia. Amb aquestes dades, À Punt consolida la seua posició com a alternativa primària a les televisions generalistes a la Comunitat Valenciana, ja que deixa arrere La 2 (3,2%), Nova i Trece (2,9), FDF (2,8%) i Energy  (2,7%)

L’entreteniment s’afiança

La programació especial del 5 de setembre amb motiu de les atípiques Falles van congregar en la pantalla d’À Punt 1.000.000 de persones amb un share rècord el 2021 d’un 6,2%. Això demostra el potencial que encara li resta a la jove cadena pública, que ha crescut a pesar de les limitacions marcades per la pandèmia a l’hora de cobrir les festes més importants de la Comunitat Valenciana, com ara les Fogueres d’Alacant, la Magdalena de Castelló de la Plana, les Festes de Moros i Cristians o la Setmana Santa, celebracions multitudinàries arrelades al poble valencià.Significativa en el creixement és l’aportació feta per la franja vespertina, on s’ha desenvolupat una importantíssima acció vertebradora de la Comunitat Valenciana, fruit de la consolidació del programa Bona Vesprada de Màxim Huerta i Maria Fuster, i el canvi d’horari del Terra Viva d’Àlex Blanquer. L’aposta per nou gèneres con l’infoentreteniment ha posicionat el programa d’investigació periodística Zoom, que presenta Bérnar Giménez, en el pòdium dels més seguits, amb xifres per damunt del 6% de share la nit dels dilluns i, potenciant, un prime time on Valencians al món, Duel de veus i L’hora fosca han marcat la diferència.Aquests programes han fet créixer la franja més competitiva del dia, que ha vist com la nit del diumenge rebia l’impuls de la mítica sèrie La Alqueria Blanca, obtenint el rècord el dia de la seua estrena, el 21 de març, amb vora 300.000 teleespectadors i un 12,8% de share.

Dades web i xarxes

Pel que fa a l’àmbit digital, el 2021 ha continuat creixent l’audiència web, amb un 40% més d'usuaris i usuàries respecte del 2020 i un 30% més de pàgines vistes. També s’ha incrementat un 14% el consum a la carta de vídeos dels serveis informatius i de programes. Destaquen els capítols de la nova temporada de L'Alqueria Blanca, els milers de reproduccions del videoclip de la cançó de Mi tierra amb Samantha i Nino Bravo, i els programes de L'hora fosca, que també han aconseguit un seguiment notable en You Tube.La principal finestra d'accés al web són les xarxes socials, on enguany han millorat significativament el nombre d'interaccions amb els seguidors. Així, han crescut les xifres respecte del 2020: +33% (Facebook À Punt Mèdia), +66% (Facebook À Punt NTC) +56% (Instagram À Punt NTC) i +35% (Twitter À Punt NTC).

Etiquetes: