politica

Carlos Mazón subratlla el “suport real” del Consell a la ceràmica per a afrontar els reptes del sector

El president destaca la osada en marxa de mesures com la campanya de promoció, les ajudes a fons perdut o la simplificació administrativa

1 minut

Carlos Mazón acudix a la presentació de la campanya de comunicació ‘El ingrediente secreto’

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat el “suport real” del Consell a la ceràmica per a afrontar els reptes del sector durant la presentació de la campanya de comunicació ‘L’ingredient secret’ en defensa de la ceràmica espanyola que ha sigut finançada amb 600.000 euros per la Generalitat i desenrotllada per l’Associació d’Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER).

Durant el seu discurs, el cap del Consell s’ha referit a algunes “batalles” que lliura el sector com la falta de visibilitat i presència en els mercats, l’augment de costos per la crisi energètica, el trànsit cap a la descarbonització, la competència deslleial i ha lamentat la “falta de compromís” del Govern central i l’absència de suport institucional de la Generalitat en els últims anys.

Davant d’això ha destacat el “suport real” del govern del canvi, amb mesures concretes com la posada en marxa de la campanya de promoció, l’augment de les ajudes a fons perdut impulsades des de l’Institut Valencià de Finances, la reducció de la burocràcia i la simplificació administrativa així com el suport a anàlisi de mercat o formació.

Carlos Mazón ha manifestat la necessitat de recuperar el posicionament competitiu del sector i ha reivindicat “l’excel·lència, innovació, avantguarda, talent i ètica” de la ceràmica, a la qual ha qualificat d’“estratègica per al creixement econòmic de la Comunitat Valenciana”. En este sentit ha considerat “una injustícia” el tracte del Govern central al sector i li ha reclamat una major diligència “perquè la ceràmica ja no pot esperar ni un minut més”.

Promoció i defensa de la ceràmica espanyola

Carlos Mazón ha traslladat que la Generalitat continuarà sent “una aliada” per a la posada en marxa de mesures concretes i efectives que impulsen este teixit productiu. Així ha destacat esta campanya de promoció perquè està dissenyada “des del coneixement del que necessita la ceràmica” per a “exhibir la qualitat i excel·lència” del sector, per la qual cosa “era necessari començar a fer-ho amb més ambició i recursos”.

“Vam demostrar que el sector ceràmic pot comptar amb este Consell per a tindre més espai, més temps i, sobretot, més recursos per a treballar la seua estratègia” ha remarcat.

Finalment, ha defés una administració pública que “garantisca seguretat i estabilitat” al teixit empresarial i ha insistit que la Generalitat “continuarà escoltant, atenent i reclamant” les reivindicacions d’un sector vital per al desenrotllament econòmic i social de la Comunitat Valenciana.

“L’ingredient secret”

L’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), amb el finançament de la Generalitat Valenciana, llança la campanya ‘L’ingredient secret’ amb l’objectiu de visibilitzar i reivindicar el bon fer del sector ceràmic europeu.

Amb esta nova campanya, el sector vol destacar i posar en relleu els valors, atributs i qualitats que fan única la ceràmica europea: respecte pel medi ambient, respecte pels drets laborals, l’atenció al detall, la inversió en innovació, la tradició i herència cultural, l’arrelament al territori, apel·lant sempre a les emocions, a eixe sentiment d’origen, a una manera de fer i crear alineada amb els principis que regixen la societat europea.

La campanya es compon d’una peça principal en format audiovisual amb un contingut emocional que relata com la ceràmica europea es troba present en tots els moments de les nostres vides, acompanyant les persones des de l’òptica de l’‘ingredient secret’, en el qual es destaca la nostra tradició, costums i història, el compromís social i mediambiental i el respecte per les persones. Sempre amb la ceràmica europea com a protagonista, per visibilitzar el que fa d’esta ceràmica, un material únic: el respecte.

A més del vídeo principal, també s’han desenrotllat píndoles de vídeo per a mostrar el que hi ha darrere de la ceràmica europea contat per treballadors del sector, especialistes que ens donen a conéixer més detalls sobre cada àrea específica de la producció de la ceràmica europea, obrint les portes a la seua experiència i el seu coneixement.