politica

La Diputació de Castelló activa el projecte de millora del comerç local dirigit al turista a través de ferramentes digitals

La institució provincial ja ha instal·lat els panells i tòtem multimèdia en els dotze municipis seleccionats

1 minut

Nous tòtems informatius instal·lats per la Diputació de Castelló

La Diputació Provincial de Castelló activa el projecte de millora del comerç local dirigit al turista a través de ferramentes digitals.

La institució provincial ja ha instal·lat els panells i tòtem multimèdia en els dotze municipis seleccionats per a la millora comercial de l'entorn turístic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya finançat per la Unió Europea – Next Generation – EU. “Estes instal·lacions formen part del projecte que permet connectar als turistes amb els comerços, posant a la disposició de tots els usuaris l'oferta de comerç local dirigida al turista”, ha destacat el diputat d'Enginyeria Interna, José María Andrés.

El pressupost per a dur a terme el projecte que ha dissenyat la Diputació de Castelló és de 553.926,51 euros, dels quals 443.141,20 euros corresponen a les ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya i 110.785,30 euros són aportats per la pròpia administració provincial.

Són dotze els pobles de la província, d'entre 5.000 i 20.000 habitants, que han complit amb els requisits indicats en la convocatòria i que són Peníscola, Benicàssim, Orpesa, Alcalà de Xivert, Almenara, Betxí, Borriol, l'Alcora, Moncofa, Nules, Segorbe i Torreblanca. Tots estos municipis han sigut objecte en els últims mesos de la implementació de les diferents accions incloses en el projecte “que portarà beneficis a cadascun dels municipis, perquè a més, arreplegarà informació comercial i turística i generarà bases de dades d'oferta comercial”, ha expressat el diputat provincial.

Per a això, d'una banda s'han instal·lat huit punts d'accés a internet en cadascun dels municipis. De la mateixa manera, s'ha realitzat una captació d'informació turística i adequació a cada localitat de la solució tecnològica de promoció del comerç i la seua integració en la plataforma SmartVillages. Finalment, s'ha instal·lat una infraestructura denominada tòtems i beacons dirigida a millorar la informació i personalització de l'oferta comercial al visitant.

Quant a la instal·lació d'estos panells i tòtem multimèdia per a la millora comercial de l'entorn turístic, com ha explicat José María Andrés, “estos enllacen amb una plataforma en línia que conté un assistent d'Intel·ligència Artificial per a planificar el viatge del turista en múltiples idiomes”. L'assistent IA pot recomanar qualsevol ruta, restaurant o esdeveniment en temps real. Perquè les respostes siguen totalment precises compten amb la startup iurban.es perquè només responga amb contingut oficial de la web.

El portal web farà d'oficina 24/7 gràcies a intel·ligència artificial generativa, una oficina autònoma amb l'última versió de ChatGPT capaç no sols de crear una ruta i explicar els diferents punts d'interés, els restaurants per tipus de menjar, museus i atraccions, també pot personalitzar si l'usuari té algun tipus de discapacitat física o tendència alimentària.

Tota la conversa podrà ser enviada al correu del turista per a no perdre's detall i alhora rebre una guia i material de suport al turista a Castelló, “i totes les dades estaran protegits i compliran la llei de protecció de dades, i així els tècnics obtindre dades de turisme”, ha indicat el diputat José María Andrés.

Finalment, es rebrà informació mensual detallada del número i caràcter dels turistes, els seus llocs d'origen i les seues preferències, una informació que servirà perquè els comerços locals puguen adaptar i optimitzar la seua oferta comercial a visitants o fidelitzar.