politica

La Diputació de Castelló sol·licita al Consell l'autorització per a realitzar vols de tractament contra els mosquits després de les fortes pluges registrades

Es preveu actuar de manera aèria en la Finca del Pou de Nules, el PAI Sant Gregori de Borriana, el Quadre de Santiago de Benicàssim, el Prat de Cabanes-Torreblanca i la marjal de Peníscola

1 minut

Un operari realitza un tractament antimosquits

La Diputació Provincial de Castelló ha sol·licitat al Consell l'autorització per a realitzar vols de tractament contra els mosquits després de les fortes pluges registrades.

Després de les revisions tècniques realitzades des del Servei de Control de Mosquits, la Diputació de Castelló ha sol·licitat com a suport als treballs terrestres l'autorització de tractament aeri amb helicòpter a la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana en les zones en les quals han detectat gran quantitat d'aigua acumulada i que tenen dificultat d'actuació per mitjans terrestres.

La Diputació de Castelló ha sol·licitat la corresponent autorització per part de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a poder actuar de manera aèria en la Finca del Pou de Nules, el PAI Sant Gregori de Burriana, el Quadre de Santiago de Benicàssim, el Prat de Cabanes-Torreblanca i la marjal de Peníscola. “Amb esta sol·licitud es pretén donar suport en aquelles zones que complixen els requisits per a la seua sol·licitud, com a complement a tot el treball que s'està portant per mitjans terrestres en tots els municipis”, ha expressat el diputat de Medi Natural, José María Andrés.

El diputat provincial ha incidit en què “l'acció ràpida davant l'eclosió dels primers estats larvaris és fonamental per a aconseguir una major efectivitat en la reducció de les poblacions de larves de mosquit”. Per esta raó, la Diputació Provincial està intensificant estos dies les actuacions per a minimitzar el màxim possible la incidència de mosquits a la població les pròximes setmanes. “És fonamental que estos tractaments es realitzen en la major brevetat possible després de l'eclosió dels ous, atés que l'efectivitat del producte utilitzat és molt elevada enfront dels primers estats larvaris de mosquits, evitant així l'emergència de l'adult i les molèsties a la ciutadania”, ha explicat José María Andrés. Este producte es tracta d'un larvicida biològic sobre la base de Bacillus thuringiensis, amb una alta eficàcia i especificitat en el control de les poblacions de mosquit, sent innòcua per a la resta de fauna i persones.

Quant als tractaments terrestres que s'estan intensificant, la Diputació de Castelló ha posat a la disposició dels municipis tots els efectius del Servei de Control de Mosquits per a contrarestar els efectes del pas de la DANA que ha deixat importants acumulats al llarg de la província. Així, en els últims dies els esforços s'han centrat sobretot en les àrees de marjaleria de tot el litoral, amb entre 4 i 6 equips diaris per sector, realitzant tractaments mitjançant equips tot terreny i, a més, en la zona sud, vehicle amfibi especial per a endinsar-se en àrees inundades.

A més del reforç dels tractaments, des de la Diputació de Castelló s'insta la cooperació de la ciutadania a mantindre parcel·les netes per a permetre als equips de tractament actuar, així com evitar xicotetes acumulacions d'aigua en propietats privades que puguen haver-se produït després de les pluges, davant l'elevada incidència que té el mosquit tigre durant estos mesos.