politica

La Diputació fomenta la transparència, el bon govern i la participació ciutadana en 36 municipis de menys de 20.000 habitants

1 minut

La presidenta Marta Barrachina i la diputada María Tormo

La Diputació de Castelló ha atorgat subvencions per un import de 280.000 euros per a impulsar la transparència, el bon govern i la participació ciutadana en 36 municipis amb població inferior a 20.000 habitants. Una mesura amb les quals, en paraules de la diputada provincial de Transparència, María Tormo, "reforcem la qualitat democràtica i la implicació de la ciutadania en la gestió pública local".

El programa d'ajudes està articulat entorn de dues línies de subvencions. D'una banda, la primera línia de subvencions, dotada amb 140. 000 euros, està destinada a promoure la transparència i el bon govern en les administracions locals. Un total de 58 ajuntaments van presentar les seues sol·licituds per a optar a estes ajudes, dels quals 18 van ser seleccionats com a beneficiaris. Això representa un 31% dels sol·licitants, que podran destinar estos fons a projectes que milloren la transparència en la gestió municipal, la rendició de comptes i l'accés a la informació pública.

Els 18 ajuntaments seleccionats rebran una part proporcional dels 140.000 euros assignats, permetent-los implementar mesures que enfortisquen la seua capacitat de respondre de manera transparent i efectiva a les demandes dels seus ciutadans. "Este grup de beneficiaris es distingix pel seu compromís amb la millora contínua de les pràctiques de govern local, demostrant que fins i tot els municipis més xicotets poden liderar en matèria de bon govern", ha expressat la diputada provincial.

La segona línia de subvencions, també amb un fons total de 140.000 euros, està destinada a promoure la participació activa dels ciutadans en la vida municipal. Dels 51 ajuntaments que van sol·licitar esta ajuda, 18 van ser seleccionats per a rebre la subvenció, la qual cosa representa un 35% dels sol·licitants.

Estos ajuntaments podran utilitzar els fons per a desenvolupar iniciatives que incentiven la participació ciutadana, com la creació d'espais de diàleg, consultes populars i la millora dels canals de comunicació entre l'administració i els ciutadans. Com ha recalcat María Tormo, "els 18 ajuntaments que han obtingut esta subvenció són un exemple de com és possible involucrar de manera efectiva a la comunitat en la presa de decisions, assegurant que les polítiques locals reflectisquen les necessitats i desitjos dels habitants".