politica

Folgado: "Hui no és un bon dia per a ser diputat del PSPV o Compromís"

El portaveu del Partit Popular destaca el primer any de govern en la Diputació: "No hem tingut por de gestionar esta província"

1 minut

Héctor Folgado, Marta Barrachina, Mª Ángeles Pallarés i Andrés Martínez

"Hui no és un bon dia per a ser diputat socialista o de Compromís". Així ha començat la seua intervenció el portaveu del Partit Popular en la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, en el Debat de l'Estat de la Província que ha tingut lloc este divendres.

Una afirmació que respon al balanç fet per Folgado, no sols del primer any de gestió 'popular' de la institució, sinó dels anys de gestió de l'anterior govern. Una etapa que ha definit com la d'un "govern feble, amb por als lideratges, decebedor i una oportunitat perduda".

A més, el portaveu ha tirat en cara a l'oposició que no hagen volgut participar en el debat, afirmant que "no han rebatut cap número, no han parlat d'aigua, de carreteres... La realitat de l'acció de l'equip de govern ha deixat sense argument a l'oposició. Hi ha hagut una falta de gestió brutal que els acompanyarà tota la vida".

Així mateix, Folgado ha incidit en el fet que tant PSPV com Compromís "pensen que esta casa és una sucursal de la Generalitat. Els agrada que les ordres vinguen de València i 'pegar la cabotà'", ha lamentat, al mateix temps que ha destacat el "gran canvi de concepte" en este sentit: "Nosaltres volem autonomia. En este any no hem tingut por de gestionar esta província".

Activar la Diputació

El portaveu ha recordat l'inici de la legislatura, destacant que "calia activar esta casa perquè partíem de molt arrere. Queda moltíssim per fer, però l'avanç que s'ha donat per a nosaltres és satisfactori".

Des del PP també s'ha recriminat que van trobar una "taula plena de problemes dels nostres municipis sense resoldre i els calaixos buits d'idees", incidint en l'execució "ridícula" del pressupost.

Inacció de PSPV i Compromís

Entre els diferents punts repassats pel diputat, Folgado ha recordat que "mentre el PP treballava per a crear una gran font d'economia per a la província amb l'aeroport de Castelló, l'oposició anava per les televisions ridiculitzant-lo, i quan van governar van regalar la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) a la Generalitat".

Al costat d'això, també ha denunciat la seua inacció "quan la Generalitat va vendre al millor postor el territori de la província per a crear megaplantes solars, que va posar en perill el territori i va deixar lligats de mans als nostres alcaldes".

La resposta "immediata" respecte al proveïment d'aigua, l'increment d'execució del 8% al 40% en matèria de carreteres o la rehabilitació de casernes de la guàrdia civil han sigut uns altres dels temes que ha repassat el portaveu. "Fem tot el que no van tindre capacitat de fer. La Diputació ara respon", ha insistit.

Finalment, Folgado ha celebrat que "esta província torna a tindre Diputació. Esta casa ha deixat d'estar intervinguda i torna a oferir-se als municipis com la seua aliada".

Amb tot això, el portaveu del Partit Popular en la Diputació de Castelló, Héctor Folgado, ha criticat la gestió de l'anterior govern, qualificant-la de feble i decebedor. Ha destacat els assoliments del primer any de gestió 'popular' i ha subratllat l'autonomia i proactivitat de la Diputació sota el seu lideratge.