politica

La Diputació de Castelló es reforça com una gran casa que abraça als ajuntaments amb la seua nova imatge

La institució provincial ha presentat la seua imatge corporativa, creada per Arc Estudi Disseny i Estudi de Disseny Joan Rojeski Cooperativa

2 minuts

jose marti
Una gran casa per a tots els i les castellonenques que abraça als ajuntaments i que és oberta. Són les principals idees amb les quals es presenta la Diputació de Castelló a través de la seua nova imatge corporativa, dissenyada per Arc Estudi Disseny i Estudi de Disseny Joan Rojeski Cooperativa.Una imatge que ha sigut presentada aquest mateix matí pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, i els representants dels estudis guanyadors del concurs, Jorge Querol i Jordi Olucha, que han coincidit que es tracta d'un logotip que mostra els nous valors i funcions de la institució en l'actualitat.José Martí, per part seua, ha assenyalat que "hem buscat una nova marca que, a més de mostrar la proximitat i dedicació a tots els municipis de la província, transmeta la convicció en l'alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l'Agenda 2030 marca com a full de ruta per a avançar cap a territoris més inclusius, segurs, sostenibles i resilients".La imatge transmet valors com la inclusió, la sostenibilitat, la resiliència o la seguretat, mantenint l'essència simbòlica que és la casa de tots els municipis, han destacat els creadors, que han afegit que mantenen el mateix color per a generar estabilitat en la marca. "Vam mostrar una Diputació històrica, però contemporània", han apuntat.

Així s'ha fet

A l'hora de dissenyar un escut elegant, atractiu, inclusiu i efectiu, es va posar el focus d'atenció en els elements que s'havien de mantindre de l'actual escut de la província de Castelló. Aquests elements són la corona, el castell i la 'senyera'. Sumat a això, es va trobar interessant conservar la forma tan característica amb la qual acaba aquest escut i adaptar-la en el nou.En la part superior està la corona formada per tres torres o cases. En aquest punt hi ha una doble interpretació intencionada: corona amb les torres del castell de l'escut o corona amb la unió de cases que representen les llars dels pobles que conformen la província. Amb la primera opció es manté l'element de l'escut i amb la segona interpretació es conserven les cases de la imatge de la Diputació de Castelló fins al moment, alhora que es dona a entendre que aquesta institució està al costat dels 135 municipis i s'identifica com a entitat pròxima amb els habitants de la província.Les franges de la 'senyera' s'han situat en diagonal per a fer la sensació d'abraçar, fent que semble que la Diputació abraça les seues localitats i mostrant la seua flexibilitat. També es pot veure un efecte envoltant que dona a entendre que la Diputació és una entitat completa amb totes les seccions i departaments que la formen i tots els serveis que ofereix.Aquesta inclinació de les franges crea un espai a la dreta entre aquestes i la corona que transmet una institució oberta a canvis, oberta a la ciutadania, etc. En la part inferior s'observa un triangle invertit que s'ha col·locat per a no perdre la forma característica de l'escut.Finalment, la part escrita se centra en una llegibilitat clara i en un equilibri visual indispensable amb el símbol. És una tipografia molt adequada perquè la seua llegibilitat serà molt útil en les múltiples aplicacions i ubicacions en les quals s'utilitzarà i facilita la interpretació de l'entitat com a organisme pròxim i modern.