L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha acudit a les obres de construcció del nou col·legi Elcano del Garo. Si bé al setembre el projecte estava avançat al 63,8%, el percentatge ha pujat este mes fins al 70%. Al costat de l'alcaldessa, també han visitat l'escenari la Tinenta Alcalde del Grau, Ester Giner, el regidor d'Infraestructures, Sergio Toledo, i la regidora d'Educació, María España, la directora del col·legi, la presidenta de l'AMPA i la cap d'estudi.
En el recorregut per l'interior de l'edifici, la primera edil ha comprovat l'avanç de les obres a bon ritme al cap d'un any d'iniciar-se l'actuació que compta amb una inversió de 5.139.687 euros. En este sentit, l'obra ha consistit en l'enderrocament de l'anterior centre per a alçar un nou en el mateix lloc, posant en valor i integrant l'Edifici del Rellotge, un edifici emblemàtic en el Grau i millorant la imatge de la zona.
“És un col·legi molt europeu, un edifici modern, sostenible, eficient energèticament amb la incorporació de plaques solars i amb aules polivalents. Una nova manera de construir col·legis que arreplega les peticions traslladades per la direcció del centre i per l'AMPA”, ha assenyalat l'alcaldessa, qui ha agraït especialment la bona comunicació i el treball conjunt que hi ha hagut amb l'empresa encarregada de les obres perquè el resultat s'ajuste a les necessitats dels qui faran ús d'ell principalment.
La primera edil ha agraït l'esforç “tant de la Conselleria d'Educació per les inversions que permeten millorar les instal·lacions educatives de la nostra ciutat, com a l'empresa adjudicatària, UTE BECSA INDERTEC i, per descomptat, als equips tècnics que estan damunt perquè es complisquen els terminis per a començar a gaudir de les noves instal·lacions com més prompte millor”.
Trasllat de prop de 200 alumnes
“La previsió és que l'obra estiga finalitzada el gener de 2025, però per a evitar molèsties durant el curs, el trasllat de prop de 200 alumnes es faria de cara al pròxim estiu per a l'inici del curs 2025-2026. També contempla l'espai per a una aula de 2 anys, pensant a futur poder-la utilitzar i sempre prèvia autorització de la Conselleria”, ha remarcat.
També ha insistit en la utilització de ceràmica en la seua façana, amb peces de gran format, una ceràmica castellonenca que servirà també per a donar-li color al centre i amb ús en el seu interior per a revestiments “dins del nostre compromís de continuar utilitzant el nostre producte estrela, la ceràmica de Castelló, per a convertir-nos en el millor aparador de la ceràmica i fer de Castelló una capital de ceràmica”, ha matisat Carrasco.
Cal recordar que a la ciutat hi ha 2 col·legis en obres: el CEIP Mestre Canós -que l'alcaldessa va visitar el mes passat amb motiu de l'inici del curs i estava a un 30% d'execució de les seues obres-, i el col·legi Elcano, en el Grau, que e es troba en una fase avançada.
“Els nostres estudiants i en general la comunitat educativa, mereixen estar en les millors condicions i continuarem apostant per millorar les infraestructures educatives de la ciutat. De fet, este estiu es van dur a terme més de 50 obres de millora en tots els col·legis públics. I també vull recordar l'augment del pressupost destinat al manteniment en un 60%, fins a aconseguir prop d'1 milió d'euros” ha conclòs.