Bicicas recupera al juliol el nivell habitual de préstecs i redueix un 90% el vandalisme

Bicicas recupera al juliol el nivell habitual de préstecs i redueix un 90% el vandalisme
28/08/2020 -

El servei municipal de préstec de bicicletes de Castelló, Bicicas, ha recuperat el mes de juliol el nombre de préstecs habitual des que es va reactivar el servei el passat 1 de maig. En total, el mes de juliol s’han realitzat 50.514 préstecs, un 16,5% menys que en el mateix mes del passat any. No obstant això, el vandalisme s’ha reduït en un 90% en aquest mes, en comparació amb juliol de 2019.

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Mobilitat Sostenible, va reactivar el servei Bicicas al maig, després del tancament motivat per l’estat d’alarma per la covid-19. Abans de la seua posada en marxa, es va dur a terme la neteja i desinfecció del 100% de la infraestructura i s’ha mantingut un servei periòdic de neteja i desinfecció de la flota, bancades i pantalles. Aqueix mes, l’ús del servei es va situar en un 78% menys respecte a l’any anterior. El percentatge de préstecs es va situar en un 45% menys el mes de juny. Al juliol, el nivell de préstecs s’ha situat ja en els nivells habituals dels anys anteriors.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha destacat l’aposta per l’ús de la bicicleta com a forma de desplaçament segur en distàncies curtes i mitjanes, perquè garanteix el distanciament social i per ser una alternativa cap a la mobilitat sostenible.

Ribes també ha valorat molt positivament la reducció del vandalisme en un 90% el mes de juliol, a pesar que el nivell de préstecs s’ha mantingut en nivells semblants als del mateix mes de l’any anterior. En aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament de Castelló i Bicicas van activar a inicis d’any una campanya per a sensibilitzar a la població sobre el vandalisme, després d’haver registrat 536 desaparicions de bicicletes durant 2019, principalment en els mesos d’estiu.

El servei municipal de préstec de bicicletes té un total de 25.572 usuraris registrats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari