L'Ajuntament de la Vall d'Uixó adjudica la redacció del projecte d'execució del museu de la Fàbrica de la Llum

Està previst que les obres comencen a la fi d’este any amb una inversió europea de dos milions d’euros

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó adjudica la redacció del projecte d'execució del museu de la Fàbrica de la Llum
30/04/2024 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha adjudicat la redacció dels projectes d’execució i la direcció facultativa de les obres del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTD), que consisteix en la rehabilitació i adequació de la Fàbrica de la Llum com a museu, la restauració paisatgística del seu entorn i la seua integració amb el Paratge de Sant Josep.

L’empresa adjudicatària d’aquesta licitació pública és El Fabricant de Espheras, especialitzada en patrimoni i que ja ha treballat en la rehabilitació de la Torre de Benissahat. La inversió és de 139.773 euros i el lliurament del projecte definitiu es realitzarà el mes de juliol, per la qual cosa es preveu començar les obres a la fi d’enguany.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha explicat que la consecució d’un museu és “un projecte molt anhelat i cada vegada estem més prop d’aconseguir aquest somni col·lectiu de la ciutat”. L’objectiu és “divulgar la nostra història i patrimoni i sumar un atractiu turístic més, que complemente als Coves de Sant Josep i retinga al turista”.

Per a això, en la primera fase s’actuarà en la nau principal de la Fàbrica de la Llum i es posarà en valor aquest espai patrimonial construït a principis del segle XX i que servirà “per a crear un discurs museístic amb els fons del Museu Arqueològic Municipal i que servisca de porta d’entrada i punt de recepció al recorregut urbà del Camí de l’Aigua”, ha destacat Baños.

Les obres també inclouen la creació d’una zona verda en Roda Piu, entre l’Alcúdia i el Barranc de Sant Josep, la consolidació dels molins i les estructures hidràuliques de la zona. També es renaturalitzarà l’aparcament del Paratge de Sant Josep, amb la plantació d’arbres i vegetació autòctona i la millora i ordenació de la zona de caravaning.

Una altra de les actuacions importants és l’habilitació de recorreguts per als vianants des de la Fàbrica de la Llum “que comuniquen i vertebren els diferents espais d’interés que hui són de difícil accés”, ha apuntat l’alcaldessa. Això permetrà connectar el nucli urbà amb els Coves de Sant Josep i completar l’enjardinament de l’entorn.

Aquest Pla de Sostenibilitat Turística en Destins és finançat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons Next Generation de la Unió Europea, gestionats per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. L’import concedit és de 2.001.722 euros.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut més de 14 milions d’euros dels fons europeus, que han d’executar-se fins a 2026. Així, en dos anys “serà realitat tot el projecte de ciutat que estem desenvolupant per a transformar la ciutat”. És el cas de la reforma i ampliació de l’Ajuntament, la segona fase del Camí de l’Aigua i la regeneració urbana de la Colònia Sant Antoni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari