Castelló anticipa l'eixida del Pla d'Ajust i encara la recuperació amb nous projectes de ciutat

L’alcaldessa anuncia la sol·licitud de 17,5 milions d’euros per a projectes de mobilitat sostenible, cofinançats al 90% per Europa

Castelló anticipa l'eixida del Pla d'Ajust i encara la recuperació amb nous projectes de ciutat
23/09/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat aquest dijous el ple de Debat sobre l’Estat de la Ciutat en el qual l’alcaldessa, Amparo Marco, ha anunciat l’eixida “pròximament” del Pla d’Ajust al qual el consistori va ser abocat en 2012 a conseqüència d’un deute que aqueix any va arribar als 128 milions d’euros, amb 46,7 milions de ‘factures en el calaix’. Marco ha defensat “l’esforç” del govern municipal per a rebaixar considerablement l’endeutament municipal que va arribar al 90% i que s’ha rebaixat fins al 17,5%, en data d’agost d’enguany. Així, ha anunciat que gràcies a la gestió municipal “s’ha anticipat en diversos mesos l’eixida d’aquest pla d’ajust”.

L’alcaldessa ha defensat en la seua intervenció la gestió del govern municipal realitzada durant la pandèmia, prioritzant les polítiques socials i de suport als sectors més afectats. A més, Marco ha anunciat durant el debat els nous projectes de ciutat amb els quals Castelló encara la recuperació i amb els quals continua avançat cap a una ciutat cada dia més sostenible, saludable i amable.

En aquest sentit, ha anunciat que Castelló opta a noves ajudes europees amb la presentació de nous projectes. “Sol·licitem 17,5 milions d’euros per a projectes de mobilitat sostenible, cofinançats al 90% per Europa”, ha avançat. En concret, s’han sol·licitat 10,5 milions per a la creació d’una zona de baixes emissions i 7 milions per a actuacions destinades a la transformació de la mobilitat com és l’adequació d’aparcaments dissuasius i el camí per als vianants i carril bici de la ribera del Riu Sec en la zona de Crémor. Tots dos són projectes que concorren al Programa d’Ajudes a Municipis en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Marco ha anunciat també un projecte emblemàtic per a la ciutat: la rehabilitació integral de la Pèrgola, un projecte que compta amb 2,5 milions d’euros i que està inclòs en l’Estratègia Edusi. Així mateix, ha avançat que el govern municipal està fent els primers passos per a la canalització del barranc del Sol. “Un projecte que considerem important per a la qualitat de vida de molts ciutadans i ciutadanes”, ha indicat. A més, ha manifestat que s’estan redactant els projectes tècnics d’execució de les obres i de l’expropiació dels terrenys per a la Ronda de Circumval·lació.

Centenari del CD Castelló

Finalment, l’alcaldessa ha proposat a la corporació que es concedisca la Medalla d’Or de la Ciutat al Club Esportiu Castelló per a commemorar el centenari de la seua fundació, que se celebrara l’any vinent 2022. “Una efemèride que m’agradaria que se celebrara amb la concessió al club, per part de l’Ajuntament, d’aquesta distinció”, ha manifestat. Així, ha anunciat que farà aquesta proposta en el si de la Junta de Portaveus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari