Castelló celebra la primera Festa de l'Artesania este dissabte en la plaça Río Albentosa

La fira se situarà durant tot el dissabte d’11 a 21 hores i participaran 16 expositors de xicotetes botigues del barri Tir de Colom

Castelló celebra la primera Festa de l'Artesania este dissabte en la plaça Río Albentosa

La capital de la Plana acollirà este dissabte 27 d’abril la primera edició de la Festa de l’Artesania que posa en marxa l’Ajuntament de Castelló de la mà de l’Associació Provincial d’Artesans de Castelló. Un esdeveniment comercial que se celebrarà en la plaça Riu Albentosa i que comptarà amb 16 expositors en els quals la ciutadania i els visitants que fins allí acudisquen podran trobar centenars de productes tradicionals i artesanals a la venda.

Així, este esdeveniment busca posar remarcar la importància de l’artesania i els comerços de barri i comptarà amb la participació de 16 expositors en total entre xicotetes botigues i establiments del barri Tir de Colom. La Fira d’Artesania es podrà visitar durant tota la jornada del pròxim dissabte i el seu horari d’obertura serà d’11 a 21 hores.

Els visitants podran trobar bijuteria, orfebreria, ceràmica, restauració de mobles, marroquineria, bosses, productes tèxtils, veles, pintura, llibres, o fotografia. També hi haurà alimentació elaborada de manera artesana com a melmelades, xocolates, mels, oli d’oliva i dolços, entre altres.

“Amb esta festa posem en valor un dels nostres compromisos de govern d’omplir de vida tots els racons de la ciutat, arribant a tots els barris per a donar-los més visibilitat”, va afegir Paco Cabañero, regidor de Participació Ciutadana i Barris.

“Es tracta d’un esdeveniment amb el qual volem dinamitzar la zona de l’avinguda València, implicant els comerços del barri Tir de Colom. Ho hem enfocat com una festa en la qual els veïns i visitants trobaran productes artesans però també podran participar en els tallers demostratius”, va explicar durant la presentació de l’esdeveniment Alberto Vidal, regidor de Comerç.

Una festa extensible a altres barris

Encara que la d’este 2024 és la primera edició d’esta Fira d’Artesania, l’Ajuntament no descarta que esta es pot celebrar en altres zones de la ciutat, ja que la d’este dissabte se situarà en el barri de Tir de Colom. De fet, Pedro Domínguez, president de l’Associació Provincial d’Artesans va destacar que si funciona bé esta proposta podria fer-se “extensible a tots els barris de la ciutat per a donar-los més visibilitat”.

“Esta és la primera edició d’esta festa però volem que tinga continuïtat per a acostar als veïns els millors productes artesanals i del comerç del barri. Al juliol i agost són les festes dels barris, per la qual cosa ens plantegem en un futur programar un dia d’eixos per a la Festa de l’Artesania”, va concloure Cabañero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari